Antalya'daki Limak Lara Otel'de inanılmaz olay. 'Türk Vatandaşı' çıkan müşteriye bakın ne yaptılar? Antalya'daki Limak Lara Otel'de inanılmaz olay. 'Türk Vatandaşı' çıkan müşteriye bakın ne yaptılar?

Malatya Sürgü fayı ile ilgili Yer Bilimci Baturhan Öğüt’ün 1 ila 3 Atom bombası yıkım gücünde deprem olacak şeklinde açıklamalarına Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş’tan tepki geldi. Peki Malatya’da büyük deprem mümkün mü? İşte o açıklamalar..

Yer Bilimci Baturhan Öğüt geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Sürgü Fayına dikkat çekerek uyarılarda bulunmuştu. 

SÜRGÜ FAYI 25 SANİYE SÜREBİLİR

Malatya haber sitesi yenimalatya.com.tr’de yer alan habere göre, Öğüt, Sürgü fayıyla ilgili olarak: “1 ila 3 Atom bombası yıkım gücünde. Bu fay elbet ki 6,0'lik bir deprem üretecek yalnız fayın uzunluğu ve ortalama kitlenme sığ derinliği göz önüne aldığımızda 25 saniye kadar sürebilir” ifadelerine yer verdi. 
Öğüt’ün açıklamalarına cevap veren Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, ‘saçmalamış’ ifadelerine yer verdi. 

SAÇMALAMIŞ!

Dr. Demirtaş şu ifadelere yer verdi; 

“1-) Yerbilimci, deprem bilimci ve uzmanlık alanı aktif fay-deprem olmayan B.Ö. dün Pütürge'nin (#Malatya) 13 km GD'sunda M3.7 büyüklüğünde olan iki küçük deprem sonrası:

2-) Temblor dergisinin 08 Şubat  2023 tarihli yazısındaki Coulomb gerilim analizi haritasındaki Temblor yazısını da keserek ve referans vermeksizin sanki kendisi yapmış gibi sunarak, 48.5 km uzunluktaki Sürgü fayının 6 Şubat depremlerinde kırılmadığını;

3-) Uydurma bilgiler katarak, 5 bar stres yüklendiğini; 50 trilyon metre küp bir ağırlığın üst kabuğa baskı uyguladığını; 1 ila 3 Atom bombası yıkım gücünde enerji çıkartacağını; 25 sn sürecek 6.0 büyüklüğünde deprem üreteceğini ve çok ağır-orta hasar yapacağı şeklinde saçmalamış

4-) Uzmanlık alanı olmadığı konularda referans vermeksizin kendi bilgileri imiş gibi twitler atarak Malatya halkına korku pompalamaya devam ediyor...

5-) Malatya basını ve halkına çağrıda bulunuyorum, lütfen bu kişinin bu tür uydurma açıklamalarını dikkate almayın.” 

Editör: İrem Nur Kaya