Geçtiğimiz günlerde açılıp açılmayacağı ile ilgili gündeme gelen ve 2017 yılında erişime kapatılan özgür ansiklopedi Wikipedia Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla 10.40 'da erişime açıldı

2017 yılında özgür ansiklopedi Wikipedia erişime kapatılmıştı. Wikipedia'nın erişime kapatılmasının ardından özgür ansiklopedinin sahibi Wikimedia Vakfı bu yasağın ardından Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu. Geçtiğimiz günler Anayasa Mahkemesi'nde gündeme gelen konuya ilişkin mahkeme, Wikipedia'nın erişime kapatılmasının hak ihlali olduğuna karar vermişti. Mahkemenin söz konusu kararının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na gönderilmesinin ardından özgür ansiklopedi Wikipedia erişime açılacak. 

KULLANICILARI DA SINIRLANDIRDI

Anayasa Mahkemesi'nin kararında yapılan itirazın, içeriklerin 'devletin itibarını zedelemiş olması' gibi haklı sebeple 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' kapsamında ele alındığında anlaşılmayan bir nedenle reddedildiği bildirildi. Erişime kapatılması sadece Wikipedia'nın paylaştığı düşünce ve bilgileri yayma hakkını engellememiş bunun yanı sıra Türkiye'deki kullanıcıların bu bilgi ve düşüncelerden yararlanma, erişim hakkını da sınırlandırdığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi