Fedai, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Ankara’da düzenlediği 3. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde sergilendi.

Ulusal Güvenlik Savunma Derğisi M5'in "DefenceWorld’de yayınlanan  çeviri haberine göre, ABD medyasının Türk firmaları düşman dronlarını yok eden drone geliştiriyor" ifadelerine yer verildi. 

Havelsan Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri İş Geliştirme Müdürü Nezih Şişman, Havelsan sistemlerine farklı algoritmalar ekleyerek ve radar, elektro-optik süitler, karıştırma cihazları ve RF (Radyo Frekans) gibi farklı bileşenleri entegre ederek bütün bir sistem oluşturduklarını söyledi.

Sistemin açık bir mimariye sahip olduğunu, sağlayacağı güvenli alanın da entegre edilecek sensör ve silah adedine bağlı olarak artacağını dile getiren Şişman, radar, elektro optik süit gibi birçok bileşeni dağıtık mimariyle araziye yayarak geniş bir alanda tek merkezden komuta kontrol edilebilecek

Şişman; “Neticede daha önce yapılmamış bir şeyi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Türk şirket, önümüzdeki bir veya iki ay içinde, bir İHA’yı havada imha etmek de dahil olmak üzere bir senaryo dahilinde, tespitten imhaya kadar tüm sistemin yeteneklerini göstermeyi hedefliyor.

Editör: Haber Merkezi