Özellikle tanıtım yazısı veya backlink almadan yükseleceğinizi söyleyen firmalar veya kişiler hiç aranması olmayan çeşitli ürünler ya da kelimeler üzerine oluşturmuş olduğu sayfalar ile Google aramalarında ilk sırada yer alırlar ve bunu da kanıt olarak size sunarlar. Ancak bu kelime Google'de bile doğru düzgün aranmazken, birinci sırada olmasının çok büyük önemi bulunmuyor.

Önemli olan rekabetin yüksek olduğu kelimelerde bunu yapmaktır. Bunu yapabilen SEO firmaları ile çalışmanız, daha etkin bir şekilde önünüzü görmenizi sağlar. Kısacası sitenize backlink almanız oldukça önemlidir. Sitenize gelen geri bağlantıların ise hem keywordlarınıza uygun olması, hem anchor text olması ve hemde açık link şeklinde olması da önemlidir. Çeşitli sosyal medya sitelerinden, paravan bloglardan ücretsiz linkler alabileceğiniz gibi, ücretli olarak da link alabilirsiniz. Seo ile ilgili tüm merak ettiklerinize buradan ulaşabilirsiniz.

Tanıtım Yazısının Önemi Nedir?

Yukarıda okuduklarınızın tamamı, bu başlığa sizi ısıtmak içindi. Çünkü yazı başlığımızda belirttiğimiz gibi bugün sizlere SEO'nun altın anahtarı tanıtım yazısından bahsedeceğiz. Tanıtım yazısının dünyaca ünlü karşılığı Advertorial Reklam ya da Paid Media'dır. Advertorial reklam türü gazeteler ile hayatımıza girmiştir. Yazılı olarak belirtilen her reklam bu kategoriye girer. Paid Media ise daha kapsamlı olup, kazanılmış medya anlamına gelmektedir.

Örneğin haber sitesinde yayınlatmış olduğunuz faydalı bir "tanıtım yazısı" sayesinde, kazanılmış medyayı elde edebilirsiniz. Yani kulaktan kulağa yayılmasını sağlayarak, tam anlamı ile ürününüzün ve markanızın bilinirliğini arttırabilirsiniz. İşte bunları ve çok daha fazlasını tanıtım yazıları ile elde edebiliyorsunuz.

Kapsamlı olarak tanıtım yazısının öğrenmek için https://www.oncelajans.com.tr/tanitim-yazisi/ adresine girerek, hem tanıtım yazısını ve hemde tanıtım yazısı paketlerini de görebilirsiniz.

Tanıtım Yazısının Faydası Nedir?

İlk olarak şunu belirtelim ki, tanıtım yazısı sadece SEO için değil, marka bilinirliğinin artması, ürünleri tanıtmanız ve hizmetlerinizi insanlara duyurmanız için de gereklidir. Bir tanıtım yazısı sayesinde bunların tamamını elde edebiliyorsunuz. İşte bu yüzden tanıtım yazısı çok önemlidir. Almış olduğunuz bir tanıtım yazıları, haber sitesinde yer edinir ve bu haberi okuyan herkes sizden haberdar olur. Dolayısıyla hem markanızı, hem ürününüzü, hem vermiş olduğunuz hizmetleri anlatır, hemde ziyaretçi yani müşteri kazanmış olursunuz.

Hangi Sitelerden Tanıtım Yazısı Almalıyım?

SEO için tanıtım yazısı alacakların en fazla karmaşa yaşadıkları durumlarında başında hangi sitelerden yazı alacakları gelmektedir. Burada bilinen en büyük yanlış, aynı sektördeki siteleri tercih etmektir. Örnek vererek anlatacak olursak eğer, eğer sağlık bilgileri verdiğiniz bir siteniz varsa ve sağlık bilgileri veren başka bir siteden link alıyorsanız eğer, bu hem ziyaretçilerin gözünde, hemde arama motorlarının gözünde "kendi sitende neden bu içeriği paylaşmıyorsun" anlamına gelmektedir. Ancak şunu da belirtelim, eğer sağlık ürünü satışı yapıyorsanız, bu durumda tabii ki sağlık sitelerinden link almak doğru olacaktır.

Bu tamamı ile sitenizin neye hizmet ettiği ile alakalı bir durumdur. Bu nedenle genele hitap eden sitelerden link almanız daha doğru olacaktır. Örneğin bu konuda haber siteleri veya portallar çok daha genele hitap ettikleri için, en fazla tercih edilen sitelerden olmaktadır. Kısacası sitenizi iyi tanımalı ve buna göre tanıtım yazısı almalısınız. Tanıtım yazısı alırken tek kriterin bu olmadığını da söyleyelim.

Tanıtım Yazısı Alacağım Siteyi Nasıl Analiz Etmeliyim?

Tanıtım yazısı alacaklar için, alacakları siteleri belirledikten sonra değerlerine bakmaları gerekiyor. Aşağıda bir kaç aracı sizinle paylaşıyoruz. Sitenin DA-PA değeri, Google index sayısı, Alexa sırası, Ahrefs değeri, sitenin özgün olması, alanında iyi olması gibi çeşitli kriterler bulunuyor. Yani sitenin kalite durumuna göz atmanız gerekiyor.

  • Domain (DA) ve Sayfa (PA) Değeri için moz.com sitesinden yararlanabilirsiniz.
  • Google index sayısını öğrenmek için google.com üzerinden site:domainadi.com şeklinde arama yaparak sitenin index sayısını öğrenebilirsiniz.
  • Alexa sırasını öğrenmek için alexa.com sitesinden, site adresini yazarak Global ve Türkiye sıralamasını öğrenebilirsiniz.
  • Siteye gelen linkleri ve anahtar kelimelerdeki sıralamasını ahrefs.com üzerinden öğrenebilirsiniz.
  • Ayrıca çeşitli ücretli ve ücretsiz araçları da Google üzerinden bularak sitenizi ve siteleri analiz edebilirsiniz.

Tanıtım Yazısını Nasıl Hazırlamalıyım? İçerik Pazarlama Nedir?

Eğer makale / içerik hazırlama konusunda tecrübeli değilseniz, bu konuda uzmanlardan hizmet almanız iyi olacaktır. Ancak kendi yayınlanacak içeriğinizi kendiniz hazırlamak istiyorsanız, bunun için sizlere bir kaç tavsiyede bulunacağız. İster başkasına yazdırın, isterseniz siz hazırlayın fark etmez. Mutlaka bu kriterlere uymalısınız.

İçerik pazarlama stratejisine göre hazırlanacak olan içeriklerde, müşterinize yani okura her şeyi detayları ile anlatmalı ve ne elde edeceğini söylemelisiniz. Bu çok kısa bir yazı ile olabileceği gibi, uzun bir yazı ile de olabilir. Burada önemli olan doğru bir şekilde anlatmak ve hazırlanan makale ile beklediğiniz verimi en iyi şekilde almaktır.

  • Başlık seçimini anahtar kelimenize göre yapmalısınız.
  • Yazılarınız özgün, doğru, akıllıca, bilgi verici ve sizi tanıtmalı.
  • Yazılarınız SEO amacı ile kullanılacağı için, uzun olmalı.
  • Yazı içerisinde görseller kullanmalı, okurun daha detaylı bilgi almasını sağlamalısınız.
  • Yazı içerisinde önemli kısımları belirtmeli ve okurun bu bilgiler ışığında alacağı faydaları göstermelisiniz.
  • Yazı içerisinde uygun yerlerde anchor text ile anahtar kelimenize ve kelimelerinize link vermelisiniz.
  • Yazı içerisinde mutlaka site adresiniz olmalı. Çünkü yazıyı okuyan kişinin yazının sahibi olan yere ulaşmalı.
  • Tanıtım yazısı her şeyi ile sizi yansıtacağı için, titiz olmalı ve yazınızda buna göre linkler vermelisiniz.

Yukarıdaki kriterlere uyduğunuz zaman, hem iyi bir yazı hazırlamış olur, hem okuyanın bilgi almasını ve hemde size ulaşmasını sağlarsınız. Tanıtım yazısının hazırlanması bir çok zaman yazının alınacağı siteden çok daha önemlidir. Çünkü tamamen sizi yansıtacaktır.

Tanıtım Yazısı En Kolay Nasıl Alınır?

Tanıtım yazısı ihtiyaçlarınızı karşılamak için, yapmanız gereken sadece Öncel Ajans ile çalışmak olacaktır. Böylelikle ihtiyaçlarınızı en doğru şekilde karşılayacak ve backlink inşanızı çok daha güçlü bir şekilde yapmış olacaksınız. Uygun fiyatlarının yanı sıra, kaliteli ve benzersiz çalışma sisteminden yararlanmak için tıklayın.