Çin’in Wuhan kentinden yayılan ve tüm dünyayı saran koronavirüs nedeniyle ülkeler alarma geçerken büyük şirketler de tedbirler almaya başladı. Telefonların temizliği konusunda Apple, yeni bir rehber hazırladı. Destek sayfasına yüklenen 'Apple ürünlerinizi nasıl temizleyebilirsiniz' temalı rehberde tüm detaylar anlatıldı.

Daha önce 'Temizlik ürünleri kullanmayın' uyarısı yapan Apple’ın güncellenen kılavuzunda yapılan açıklama:

Apple ürünümde dezenfektan kullanmak uygun mudur?

Yüzde 70 izopropil alkollü mendil veya clorox dezenfeksiyon mendili kullanarak, Apple ürününüzün ekran, klavye veya diğer dış yüzeyler gibi sert, gözeneksiz yüzeylerini nazikçe silebilirsiniz.

Telefonunuzun temizliği için öncelikle iPhone'u kapalı tutun ve şarj kablosu takılıysa çıkarın. Ardından yumuşak, hafif nemli ve tüy bırakmayan bir bez (örneğin, lens temizleme bezi) kullanın. Sonrasında eğer cihazın üzerindeki malzeme kalıntısı halen çıkmadıysa bu kez yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle ve ılık sabunlu suyla silin.

Yapılmaması gerekenler

Açıklıkları neme maruz bırakmayın ve elbette basınçlı hava ile telefonunuzu temizlemeye çalışmayın. Aerosol spreyler, çözücüler veya aşındırıcı maddeler kullanmamaya dikkat edin. Temizleyicileri doğrudan ürüne sakın püskürtmeyin.

Editör: Haber Merkezi