Türkiye'nin önde gelen araç üreticilerinden BMC, ürün yelpazesindeki araçlara bir yenisini ekledi. Uzun süredir üzerinde çalışılan pick-up tipi araç, Bakan Soylu’nun fabrika ziyaretinde ortaya çıktı.

Yeni projeler üzerinde çalışan BMC, bu aralar güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara yerli çözümler geliştirmeye yoğunlaştı ve araçlara bir yenisini daha ekledi. Uzun süredir üzerinde sessiz sedasız çalışılan yeni pick-up modeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun BMC'nin İzmir'deki fabrikasını ziyaretinde ilk kez ortaya çıktı.

YÜKSEK MANEVRA KABİLİYETİNE SAHİP

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre araç Türkiye'nin coğrafik koşullarına uygun olarak tasarlandı ve yüksek manevra kabiliyetine sahip. BMC yetkililerine göre yeni pick-up tipi araç, zorlu arazi koşullarında güvenlik güçlerimize hem personel hem de yük taşıma konusunda yardımcı olacak.

TANITIMI YAPILACAK

Aracın tanıtımının, 17-22 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) yapılması öngörülüyor.

İlk kez TEKNOFEST etkinliklerinde sergilenecek olan aracın aynı zamanda teknik ve tasarımsal özellikleri de tanıtılacak. 

Altay tankı, zırhlı muharebe ve nakliye araçları, lojistik destek araçları gibi savunma alanında önemli işlere imza atan BMC, yeni pick-up modeliyle de güvenlik güçlerimizin yardımcısı olacak.

Editör: Haber Merkezi