AK Parti, sosyal medyada aslı astarı olmayan bilgilerle gerçekleştirilen linç kampanyalarının yanı sıra, sahte hesaplar ve sosyal medya ajanslarına karşı bir denetim mekanizması kurulmasını gündemine aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kurmayları ile yaptığı toplantıda, sosyal medya platformlarındaki sahte hesaplar ve sosyal medya ajansları aracılığıyla aslı astarı olmayan bilgilerin hızla yayıldığı, kısa süre içinde bu mecralarda oluşan algının, olgunun önüne geçtiğine dikkat çekildi.

DEZENFORMASYON VURGUSU

AK Parti'nin son MYK toplantısında Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Katarlı öğrencilerin Türkiye’de sınavsız üniversiteye girdiklerine yönelik sosyal medya paylaşımını örnek vererek “Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı şey yalan haber yayma değil. Bu bir dezenformasyon. AB’de dezenformasyon, terör suçu ile eş değer tutuluyor ve ona göre cezalar veriliyor. Biz de yalan haberin yanında dezenformasyon suçunu tanımlamalıyız ve buna göre cezalar getirmeliyiz. Bu konuda bir çalışma yapalım. Birçok ülke, bu konuda hukuki adımlar attı, biz de bunu gündemimize alalım” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi