Hyundai Motor Group, gelişmekte olan sektöre atılan en son adım olan uçan araçların ticarileştirilmesi için, teknolojiyi geliştirmeyi amaçlayan yeni bir çalışmaya imza attı.

ÇALIŞMAYA NASA'DA GÖREV ALMIŞ HAVACILIK MÜHENDİSİ LİDERLİK EDECEK

Çalışma, en son NASA'daki Havacılık Araştırma Görev Müdürlüğü'ne liderlik eden bir havacılık mühendisi olan Dr. Jaiwon Shin tarafından yönetilecek. NASA’dayken, Shin süpersonik bir X uçağı, uçağın elektrifikasyonu, UAS trafik yönetimi ve kentsel hava hareketliliği gibi havacılık araştırma girişimlerine 725 milyon dolar yatırım yapılan bir programı denetlemişti.

AMAÇLARI SEKTÖRDE ÖNCÜ OLMAK

Güney Koreli otomobil üreticisi, Shin liderliğindeki çalışmanın “güvenli ve verimli uçak yolculuğu için çekirdek teknolojiler ve yenilikçi çözümler geliştireceğini” söyledi. Ayrıca kentsel hava hareketliliği sektöründe öncü olmak istediklerini belirtti. Shin'e göre, hava sektörünün önümüzdeki 20 yıl içinde 1,5 trilyon dolar değerinde bir pazarda büyümesi bekleniyor.

YERDEKİ TRAFİK SORUNLARINI ÇÖZMENİN YOLU

Tabii ki, Uber, Kitty Hawk Corp., Terrafugia ve Volocopter gibi çeşitli hava taksilerinin peşinde koşan pek çok kişi var. Hyundai dahil tüm bu şirketler, uçan arabaları yerdeki trafik sorunlarını çözmenin bir yolu olarak görüyor. Uber, Bell ile beraber uçan bir taksi üzerinde çalışıyor. Volocopter, 18 pervaneli bir otonom hava taksisine sahip. Lilium'un uçan taksisi beş kişi taşıyabiliyor ve Boeing ile Kitty Hawk, kendi girişimlerini başlatmış durumda. Uçan arabalar yerdeki trafiği göklere taşıyabilir, bu yüzden Shin'in üstlendiği hava sahası trafik yönetimi teknolojilerinin uçağı geliştirmek kadar önemli.

Editör: Haber Merkezi