Ne aylarca maaş alabildiler ne de tazminatlarını...  Dev teknoloji mağazası Bimeks, binden fazla çalışanını ortada bırakıp kepenk indirdi. Yüzlerce mağazası, binlerce çalışanı olan yerli teknoloji mağazası 2016 yılında krize girdi. İşler yolunda gitmeyince patron önce binden fazla çalışanın maaşlarını yatırmadı. Bu durum aylarca devam etti. Ve beraberinde 150 kadar mağaza yavaş yavaş kepenk indirdi.

TAZMİNATLARININ VERİLMESİNİ BEKLİYORLAR

Bir süre sonra çalışanların hepsi kendini kapının önünde buldu. 5 aylık maaşlarını ve tazminatlarını alamadılar. Kiracı olan çalışanlar evlerinden çıkmak zorunda kaldı. Aileleriyle sorun yaşadı. Bu kişilerin içinde 53 bin lira ihbar ve kıdem tazminatı alacak olan da var. Ve çaresizce tazminatlarının verilmesini bekliyorlar. 

ŞİRKETİN ÜZERİNE KAYITLI ÇÖP DAHİ YOK

İddiaya göre de o paralar buhar oldu. Çalışanların çoğu dava açtı, kazandılar da. Mahkeme 'içerideki maaşlar hem de tazminatlar ödensin' dedi, ancak ödenmedi. Çünkü şirketin üzerine kayıtlı bir çöp dahi yoktu. Avukat Ayten Topçuoğlu, işverenin işçilere açıklamasının borcun kendisinin değil şirketin olduğunu söyledi. 

'DAVA AÇANLARA HAKLARINI VERMEYECEĞİZ'

Şirketin kapı duvar olan genel merkezi önünde toplanan işçiler seslerini duyurmaya çalıştı. Şirket yaptığı açıklamada ise dava açan kişilere haklarını vermeyeceklerini, dava açmayanlara bir şekilde kolaylık sağlayacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi