Uzun saatler bilgisayarda çalışıyor ve zaman zaman tek ekran çalışmalarınız için yetmiyorsa alternatif bir çözüm olarak laptopunuza masaüstü monitör takarak ekran sayısını artırabilirsiniz. Her bir ekranda da ayrı görüntüler ile çalışabileceğiniz bir kullanım elde etmek için laptop bilgisayarınıza yeni bir monitör bağlayabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlara göre taşıma kolaylığı başta olmak üzere daha pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir. Bununla beraber dizüstü bilgisayarlar sadece kablosuz ve taşınabilir masaüstü bilgisayarlar değildir. Bununla beraber doğru kullanım karşısında bilgisayarlarınızı çoklu kullanım için fonksiyonel hale getirebilirsiniz. Sadece basit adımları takip ederek uygun bir monitörü, dizüstü bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarları monitöre bağlama adımları

  • Dizüstü bilgisayarınıza harici bir monitör bağlamak için öncelikle iki cihaz arasındaki kablolu bağlantıyı yapmak gerekiyor. Dizüstü bilgisayarınızın bağlantı noktasında olan yuvaya ve harici monitörde bulunan giriş kısmına uygun bir kablo seçimi yapılmalıdır. Bu şekilde cihazları birbirine sorunsuz bağlayabilirsiniz.
  • İkinci ekran kullanmak için bunu işletim sistemine de bildirmek gerekir. İşletim sistemine ikinci ekran eklemek için Ekran Ayarlar’ı alanına gidin ve gerekli ayarlamaları burada gerçekleştirin. MAC bilgisayarlar, harici monitör kullanılması halinde bunu otomatik olarak algılar, herhangi bir ayarlama gerektirmez.
  • İkinci ekran kullanımı için monitörlerin yönlerini ayarlamak gerekir. Bunu yapmak için bilgisayarınızın Denetim Masası ya da MAC’in Sistem Tercihleri alanını kullanabilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarınıza yeni bir monitör bağlayabilir ve kullanım deneyiminizi geliştirebilirsiniz. Birden fazla açık pencere ve program arasında geçiş yapma zorunluluğu olmadan, iki ekran üzerinden işlem yapma konforunu sağlamak için bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Dizüstü bilgisayara harici monitör bağlamanın avantajları

  • Dizüstü bilgisayarlara harici monitör bağlamanın temel faydası daha çok ekran alanı sağlıyor olmasıdır. Harici monitör kullanımıyla, kullanım alanını iki katına çıkarabilirsiniz. Böylece, bir ekranda sosyal medya takibi yaparken diğer ekranda ise çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.
  • Windows 11 için ek özelliklerden faydalanılabilir. Windows 11 geleneksel masaüstü görünüm ile metro menüsü arasında bir seçim yapmak mümkündür. Dizüstü bilgisayarınıza harici bir ekran bağlandığında aynı anda iki ekranda birden çalışabilirsiniz.
  • Çoklu görev yürütme özelliğinden faydalanabilirsiniz. Dizüstü bilgisayarınıza bir monitör bağladığınızda aynı ekran modunu kullanabilir ve böylelikle monitörden film seyrederken, dizüstü bilgisayarınızda tweet atma özgürlüğünü yaşayabilirsiniz.