Küresel olarak siber saldırıların arttığı günümüz döneminde dolandırıcıların yeni yöntemi POS cihazları. Bilgisayar korsanları POS cihazlarına internet üzerinden ulaşarak alışveriş yapan kişilerin kart bilgilerini okuyarak korsanlara iletiyor. Son zamanlarda artan bu saldırılara karşı yetkililer uyarılarda bulundu

Trend Micro’nun küresel siber saldırı raporunda, tüm dünyada en fazla tehdit oluşturan yazılım türleri ve siber saldırıların en çok görüldüğü ülkeler açıklandı. Rapora göre; Ekim ayında tüm dünyadaki POS saldırılarının yüzde 33’ü Türkiye’de gerçekleşti. POS saldırılarında Ekim ayında ilk sırada olan Türkiye, Kasım ayında ise Meksika’dan sonra 2. sırada yer aldı.

SALDIRILAR ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTI

Bilgisayar korsanları, internete bağlı olması nedeniyle POS cihazlarına ulaşıp, bu cihazlar üzerinden alışveriş yapan müşterilerin kart bilgilerini okuyup, korsanlara iletiyor.  POS cihazlarına yönelik saldırılarla ilgili açıklamada bulunan Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Teknik Müdürü Mehmet Gülyurt şunları söyledi: "Son yıllarda POS sistemlerine yönelik siber saldırılar önemli ölçüde arttı. Bu saldırılar özellikle alışverişin çok yoğun olduğu dönemlerde artış gösteriyor. Sistemleri siber saldırılara korumak için gelişmiş tehditlere karşı koruma sağlayan güvenlik çözümlerinin kullanılması büyük önem taşıyor."

10. SIRADA YER ALIYOR

Trend Micro’nun güvenlik çözümleri, kötü amaçlı POS yazılımları arasında en çok PLOUTOS adlı yazılımı tespit etti. TINYPOS, LOCKPOS adlı zararlı yazılımlar da saldırganların sıklıkla kullandığı yazılımlar arasında bulunuyor. Yeni tespit edilen kötü amaçlı POS yazılım ailesi DEXTR ise 10. sırada yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi