CANiK; 2012’den bu yana askeri, kolluk, güvenlik ve taktik çözümlerde alanında Avrupa’nın en büyük ve en kapsamlı fuarlarından biri olan Enforce Tac’ta Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor.

İki yıllık bir aranın ardından 1-2 Mart 2022 tarihlerinde Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Nuremberg Sergi Merkezi’nde katılımcılarına kapılarını yeniden açacak olan fuarda inovatif ürünlerini sergileyecek olan CANiK, Türk savunma sanayinin yaşadığı büyük dönüşümü de tüm dünyaya bir kez daha duyuracak.

Devlet öncülüğünde başlatılan Doğu Karadeniz Silah Projesi’nin Samsun ayağının temsilcisi olarak 1998 yılında kurulan Samsun Yurt Savunma’nın (SYS) dünyaca ünlü markası CANiK; Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının yansıması olan yarış tabancaları ve Türkiye’nin ilk yerli uçaksavarı CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeği de fuarda ziyaretçilerin ilgi odağı olacak.

Dünyanın farklı bölgelerinden 240’ın üzerinde firmanın yer alacağı Avrupa’nın en prestijli savunma fuarı, iki gün boyunca askeri yetkililerin yanı sıra çeşitli alım heyetlerini ve binlerce katılımcısını ağırlamaya hazırlanıyor. Katılımcı şirketlerin hedef atış, avcılık, açık hava rekreasyonu ve kanun uygulama amaçları için kullanılan yenilikçi ürünlerini sergileyeceği fuarda ateşli silahlar, mühimmat, silah kasaları, kilitler ve kılıflar, optikler, atış poligonu ekipmanları, eğitim ve güvenlik ekipmanları tanıtılacak.

“CANiK üretimlerinin yüzde 95’ini 68 ülkeye ihraç edecek”
SYS Genel Müdürü C. Utku Aral; CANiK’in yılda yaklaşık 450 bin adet tabancaya ilaveten geliştirdikleri yüzde 100 yerli ve milli uçaksavarlarıyla dünyada yerli uçaksavarın üretimini yapan 5’inci şirket olduklarını söyleyerek

“2022’ye ABD’de gerçekleştirilen SHOT Show Fuarı ile merhaba demiştik. Orada CANiK’in kendine ait olan standında, tabancalarımızın yanı sıra CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeğimizi de sergiledik. Hedefimiz, 2022 yılında dünyanın dört kıtasında 10’dan fazla savunma fuarına katılım sağlamak.”Ayrıca CANiK üretimlerinin yüzde 95’ini 68 ülkeye ihraç eden bir şirket olduklarını dile getirdi.

Genel Müdür Utku Aral; 2022 yılı için en az bin 500 adet CANiK M2 QCB 12.7 mm üreteceklerini ve yıl sonunda kapasitelerinin 2 bin 500’e çıkacağını belirterek, üretimlerinin yüzde 95’ini ihracata ayrıldığını belirtiyor. Aral, sözlerine

“Bugün Kuveyt, Irak, Azerbaycan ve birçok Afrika ülkesinden siparişlerimiz var. Türkiye’den aldığımız siparişi de hesapladığımızda, CANiK M2 QCB 12.7 mm için toplam bin 500 adet siparişimiz söz konusu. Dolayısıyla 2022 yılı kapasitemizi satmış durumdayız. Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri kapsamında geliştirdiğimiz inovatif ürünlerle global adımlarımızı hızlandırdık. 2020 ve 2021 yılında ihracatta elde ettiğimiz şampiyonlukların bir kazanımı olarak mevcut pazarlarımızın gücüne güç katarken yeni hedef pazar arayışlarımız da devam ediyor. Dolayısıyla böylesi önemli fuarlarda gerçekleştirdiğimiz tanıtımlar, bizim için hayati önem taşıyor.”

Editör: Haber Merkezi