Google Play servisinden birbirinden farklı kategorilerde yüzlerce uygulama bulunuyor. Farklı amaçlarla kullanılan ve yaklaşık 550 bin kişinin indirdiği Android tabanlı uygulamalar arasında en çok şarj tüketen 17 uygulama tespit edildi.

FAZLA REKLAM ŞARJ TÜKETİYOR

Güvenlik yazılımı şirketi Bitdefender’in açıklamasına göre şarjı fazla tüketen uygulamaları tespit etmek için reklam gösteren algoritmalar arasında ölçüm yapıldı. İçlerinde ofis programları ve oyunların olduğu uygulamalar arasında ilk 48 saat içerisinde reklam gösterim oranı artan uygulamaların daha çok şarj tükettiği fark edildi.

TELEFON GÜVENLİĞİNİZİ TEHDİT EDEBİLİR

Temelde gösterilen reklamların belli bir zamanlamasının olmaması ve sıklıkla kullanıcıyı reklamla boğmasının güvenlik açısından tehlikeli olduğunu açıklayan Bitdefender, Android’in güvenlik ağının potansiyel tehlikeleri çok iyi tespit edemediğini belirtti. Bu uygulamalar arasında en çok şarj tüketen ise karışık sırayla Facebook, Snapchat, Instagram, Skype olarak gözüküyor. Bu uygulamaların zaten yoğun kullanılması ve görsel ve işitsel içeriğin sürekli olarak yenilenmesi şarjın çabuk bitmesine neden oluyor. Bir diğer kategori ve kullanıcıların güvenliğini tehdit eden uygulamalar ise antivirüs programları. Her türlü antivirüs uygulaması telefonun bataryasını oldukça fazla tüketiyor. Bunlar arasında en çok dikkat çeken program ise birçok kişinin kullandığı Clean Master olarak gözüküyor.

Editör: Haber Merkezi