İnternet üzerinde dostluk ve arkadaşlık sözleri üzerine söylenmiş olan birçok söz vardır. Arkadaşlarını etkilemek isteyen kişiler, bu sözlerden istediğini seçip arkadaşlarına gönderebilir. Dostluğa değer veren insanlar, karşısındaki insanı mutlu etmek için güzel ve anlamlı sözleri araştırmaktadır.

En anlamlı ve güzel dostluk sözleri sayesinde dostları etkilemek mümkündür. Hem kısa hem de uzun olan arkadaşlık sözlerini kullanan birçok kişi vardır. Birçok iletişim kanalı üzerinden arkadaşlara yollanabilecek sözler, güzel bir dostluk kurmak için de tercih edilebilir. Arkadaşlarını mesaj yoluyla etkilemek isteyenler, farklı arkadaşlık ve dostluk sözlerinden birini tercih edebilir.

Anlamlı Dostluk Sözleri

İnsanın her daim özlediği, kavga ettiği, küstüğü ve bir de nazının geçtiği bir arkadaşı olmalıdır.

Geldiğin zaman boşluk dolduran değilsin gittiğin zaman yeri doldurulamayansın canım arkadaşım.

Bizde kardeşlik ölümü bilip yanında kalmaktır! Gerçek arkadaşlık iki bedende bir ruhtur. Sen umudum vazgeçilmez tutkum dünüm bugünüm yarınımsın. Ama en önemlisi biricik arkadaşımsın. Arkadaş edinirken yavaş ol, değiştirirken ise daha da yavaş.

Arkadaşlık unutulmayacak kadar güzel, ender insanlarla yaşanacak kadar özeldir. Öyle insanlar var ki doğuştan gelir mecburiyettir adına akraba denir. Sonradan gelir kardeşten ötedir adına dost denir. Arkadaş edinmenin zamanı, ona ihtiyacınız olmadan öncedir. Gerçek dost: ilk gözyaşını görür, ikinciyi yakalar, üçüncüyü durdurur.

Dostlara Güzel Sözler

Dost bazen minik bir kuş bazen var olmayan sevgili kimi zaman saksıda bir çiçektir ama asıl dost seni senden çok sevendir. Sen umudum, vazgeçilmez tutkum, dünüm, bugünüm, yarınımsın. Ama en önemlisi biricik arkadaşımsın.

Gerçek dostlar yıldızlar gibidir, karanlık çökünce ortaya çıkarlar. Arkadaş uğrunda ölmek kolay, fakat uğrunda ölünecek arkadaşı bulmak zordur... Akıllı bir adam düşmanlarından, arkadaşlarının aptallığından daha fazla faydalanır.”

Arkadaşınıza ne verdiğiniz değil, ne vermeye hazır olduğunuzdur arkadaşlığınızın kalitesini belirleyen.

Koca bir çölde kum tanesi olmak ya da okyanusta su damlası ama en güzeli milyonlarca insan arasından senin arkadaşın olmak.

Güzel Arkadaşlık Mesajları

Birbirimizin küçük kusurlarını hoş göremezsek arkadaşlıktan bir şey anlayamayız.

Dost dediğin çay gibi olmalı. Şekeri ne eksik ne fazla içine bir tat bırakmalı bazen acı bazen tatlı ama hep ihtiyaç duymalı.

Dost bazen minik bir kuş bazen var olmayan sevgili kimi zaman saksıda bir çiçektir ama asıl dost seni senden çok sevendir.

Arkadaşının omzunda ağlayabilmeli, dertlerini onunla paylaşabilmelisin. Arkadaş senin için ağır yükleri sırtlayabilen kişidir.

Gerçek arkadaşlık gölgeye güneş ışığı, güneş ışığına da gölge getirir. Bizim ömrümüzde ırmaklar vardır, sularında hayallerimizi yüzdürdüğümüz.

Bizim ömrümüzde dostlarımız vardır, günlerimiz ayrı geçtiğinde üzüldüğümüz...

Her zaman yenik düştük esiri olduk anlamsız koşuşturmaların ama bir kez adını yüreğimize yazdığımız dostlarımızı hiç mi hiç unutmadık.

Hakiki arkadaşlık sıhhatten farksızdır, kıymeti ancak elden gittikten sonra anlaşılır.

Kaynak: neguzelsozler.com

Editör: Haber Merkezi