Facebook makine öğrenimi aracının geçtiğimiz yıl 6 milyardan fazla sahte hesabı engellediği duyuruldu. Tabii ki platformun her gün oluşturulan milyonlarca yeni sahte hesabın önüne geçme çabalarını da unutmamak gerek.

En gelişmiş yöntemlerden biri

Yapay zeka aracının 2 yıldır geliştirildiği ve bu tarz hesaplarla mücadele için en gelişmiş yöntemlerden birisi olduğunun da altı çiziliyor.

Analiz ediyor

Derin Varlık Sınıflandırması adlı bir teknoloji kullanan araç, aktif Facebook hesaplarını ve bireylerin profil davranışlarını analiz ediyor. Analizde gönderilen Arkadaşlık isteği taleplerinin sayısı, takip edilen veya katılınan gruplar ya da sayfalar gibi binlerce özelliğe bakılıyor. Makine öğrenimi modeli otomatik olarak kendisini yeniden eğiterek spam gönderenlerin uyum sağlamasının da önüne geçiyor.

Ayrıca, araç sayesinde spam hesapların hacminin yüzde 27 oranında düştüğüne dikkat çekiliyor. Sahte hesapların platformdaki oranının yüzde 5’e düştüğü de bilgiler arasında. Bir yılda 6.6 milyar hesabın silinmesi ile platformun daha temiz hale geldiğini söylemek mümkün ancak mücadele de sürekli olarak devam edecek.

Editör: Haber Merkezi