Dünyanın en çok kullanılan mobil uygulaması Facebook, kullanıcılar üzerinde algı yaratan içeriklerle ilgili yeni kararını açıkladı.

O İÇERİKLERE YER VERİLMEYECEK

Siyasal reklamlara izin verilmeyeceğini duyuran Twitter’ın ardından kullanıcıları manipüle edebilecek türden paylaşımlara yasak getireceğini açıklayan Facebook Küresel Politika Yönetimi Başkan Yardımcısı Monika Bickert, “seçmene baskı yapma, nefret söylemi gibi standartlarımızı ihlal eden içerikler, deepfake olsun ya da olmasın Facebook’tan kaldırılacak” ifadelerini kullandı. Her gün milyonlarca kişinin giriş yaptığı Facebook’ta “deepfake” denilen bir görüntü veya videoyu istenildiği gibi manipüle edip yapay ifadeler yerleştiren paylaşımların çoğalması yasak kararının getirilmesine sebep oldu.

HER VİDEO VEYA GÖRÜNTÜYÜ ETKİLEMEYECEK

Yeni düzenlemeyle birlikte manipüle edilmiş görüntü veya videoların tümü direkt silinmek yerine, öncesinde zararlı bir içerik olup olmadığına dikkat edilecek. Yeni kararla birlikte bu ayrıştırma konusuna açıklık getiren Bickert “Manipüle edilmiş içeriklere yöenlk yeni politikamız, parodi, mizah amacıyla düzenlenmiş videoları etkilemeyecek. Seçmene baskı yapma, nefret söylemi barındıran içerikler tümden kaldırılacak” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE 8 OFİS AÇILACAK

Facebook Türkiye’de istihdam sağlamak adına 8 farklı bölgeye ofis açacağını duyurdu. Bursa Ticaret Odası Başkanı Özer Matlı Facebook’un dijitalleşme fikrine açık, meraklı gençleri değerlendirmeye alacağı, Türkiye’de İstanbul merkezli 8 ofis açacağını belirtti. İstanbul’un ardından başta Bursa’nın geldiği sekiz ilde ofis açılacağını dile getiren Matlı, "Bursa'daki bir üniversite ile protokol yaptıklarını gençlerin üniversite döneminden başlayarak dijitalleşme temelli iş modellerinin geliştirilmesinin önü açılacak" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi