Paris Saint Germain, Juventus, West Ham, Roma gibi takımların yer aldığı Socios'a Türkiye'den katılan ilk takım ise Galatasaray oldu. Şampiyonlar liginde boy gösterecek Sarı-Kırmızılılar, kurduğu takım  ve Falcao transferiyle sesini tüm dünyaya duyurmuştu. Kulüplerin ellerini rahatlacak ve işleyişini düzenli hale getirecek bu sosyal medya platformuna Türkiye'den Galatasaray'da dahil oldu. 

Chilz adı verilen blok zinciri şirketi tarafından kurulan Socios, taraftarları ve spor kulüplerini dahil eden günlük olarak kullanılan sosyal medya platformları gibi. Ancak arada farkılıklar da mevcut. Bunun en önemli örneği ise "token" denilen dijital varlık. Peki token nasıl kullanılır? Bunun için ilk önce Socios'un hangi fısatlar sunduğuna bakmamız gerekiyor. Mobil uygulama şeklinde kullanılabilen platformda taraftarlar hayran olduğu takımla daha yakından iletişim kurabiliyor. Maç günü etkinlikleri, kampanyalar ve birçok fırsattan yararlanabiliyor. Ayrıca sponsorluk anlaşmalarına ve işbirliklerinde bile karar verici konuma gelebiliyor. Tabi "parayı veren düdüğü çalar" hikayesinde olduğu gibi kimin ne kadar çok "token"ı varsa o kadar çok söz sahibi oluyor ve olanaklardan daha fazla istifade ediyor. 

2020'DEN İTİBAREN

2020 yılı ilk çeyreği ile birlikte Galatasaray taraftarı Socios üzerinden token satın alabilecek. İsteyen üyeler ise Soicos içerisinde yer alan CHZ'den de kripto para varlığı oluşturabilecek. CHZ cinsindeki kripto para ise tokenden farklı olarak, Binance gibi kripto para borsalarında işleme koyulabilecek. Yani CHZ’nin finansal bir karşılığı da olacak. CHZ kripto para varlıkları, Galatasaray Taraftar Tokeni’ne kolayca dönüştürülebilecek. Öte yandan Socios, artırılmış gerçeklik sayesinde tokeni kısa süre içerisinde ücretsiz dağıtmayı planlıyor. Galatasaray taraftarları aynı pokemon go oyununda olduğu gibi token avı yapacak, ücretsiz bir şekilde toplayabilecekler. 


 

Editör: Haber Merkezi