Güney Kore merkezli telefon üreticisi Samsung, Türkiye'nin Google ile yaşadığı sorunların ardından yeni modellerini göndermeme kararı aldı.

Alınan bilgilere göre,  rekabet kurumuyla anlaşamayan Google'ın Türkiye'de Android lisansını iptal etmesiyle Samsung yeni telefon modellerini Türkiye'ye geitirmeme kararı aldı. Taraflar arasındanki sorun çözülene kadar da sevkiyatı durduracak. Samsung'un gelecek sene duyurmayı plandağı Galaxy S11 ve Galaxy Note 11 serisi dahil diğer tüm modelleri artık Türkiye'de bulunmayacak. Google ile rekabet kurumunun anlaşması sonucunda ise sevkiyatı sürdürecek. Samsung'u bu karar isten neden ise Google'ın Android lisansını Türkiye'de iptal etme kararı. Söz konusu durum da Google Playstore gibi tüm uygulamaların kullanım dışı haline gelmesi demek.  

RESMİ AÇIKLAMA YOK
 

Tüm bu iddialaların ardından ise Samsung sessizliğini sürdürüyor. Firma tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Samsung'un ilerleyen zamanlarda konuya ilşkin açıklama yapması bekleniyor. Rekabet Kurumu’nun verdiği yasaktan sonra android telefonlardaki hizmetlerini geri çeken Google Android lisansını Türkiye'de iptal etme kararı vermişti. Taraflar arasından konuya ilişkin görüşmeler hale sürüyor.
 

Editör: Haber Merkezi