Özellikle pandemi dönemi, firmaların internet araçlarını daha aktif kullanmasını ve firmalarını dijital ortamlarda da kuvvetlendirmesini sağladı. Günümüzde dünya çok büyük oranda çevrimiçi işliyor. Neredeyse aklımıza gelen her şeyi internet üzerinden sipariş edebiliyor hatta online eğitimler dahi alabiliyoruz.

Her şeyin çevrimiçi olduğu bir dünyada, birçok farklı firmaya ait web siteleri ve sosyal medya hesapları ile karşılaşıyoruz. Site ziyaretçilerinin ilk izlenimlerinin olumlu olması için tabii ki iyi tasarlanmış ve kaliteli içerikleri olan bir siteye ihtiyaçları var. Ancak girişimciler genel olarak web sitelerinin iyi görünmesi kısmına fazlasıyla odaklanıp alan adı seçimini aceleye getirebiliyor. Oysaki alan adı web sitenizin tıklanmaya değer görülmesini sağlayan ilk faktör. Bu sebeple, her aşamanın iyi organize edilmiş ve kullanıcı ihtiyacına cevap veren bir noktada olmasını istiyorsanız işe doğru alan adı seçimi ile başlamalısınız. Çünkü, domain adresiniz anlaşılır değilse, hedef kitleniz sizi bulmakta zorlanacaktır. Dolayısıyla iyi tasarlanmış sitenizin ziyaretçileri umduğunuz kadar yüksek olmayacaktır.

Kaliteli Alan Adının Faydaları

  • İnternet her geçen gün daha fazla gelişiyor ve alan adı uzantıları da çeşitleniyor. Eskiden kısıtlı olan alan adları şu an 1200’den fazla seçenek sunuyor. .TECH, .STORE, .FUN, .BLOG gibi belirli amaca hizmet eden alan adlarının yanından .ONLINE, .SITE, .SPACE gibi birçok amaca uygun olarak kullanabileceğiniz domain uzantıları da bulunuyor. Bu kadar çeşitlilik firmanız için mükemmel bir fırsat. Alan adınızı yeni bir alan adı uzantısı ile tescil ettirmek, sizin yenilikçi ve son güncellemeleri takip eden bir firma olduğunuza dair algı oluşmasına katkı sunar. Böylece daha fazla kullanıcıya ulaşabilir ve dikkat çekebilirsiniz.
  • Özellikle niş bir pazara sahipseniz ve belirli ürünleri özel bir kitleye ulaştırmak amacıyla yola çıktıysanız kesinlikle sizi ve yaptığınız işi en net haliyle ifade edebilecek bir alan adına sahip olmalısınız. Bu şekilde rakiplerinizin arasından öne çıkabilir ve ürünlerinizi çok daha rahat bir şekilde hedef kitleniz ile buluşturabilirsiniz.
  • Dijital dünyada, kullanıcılarınızın işletmeniz ile iletişime geçtiği ilk yer yüksek ihtimalle alan adınız olacaktır. Bu sebeple, alan adınız kesinlikle ürün ya da hizmetiniz hakkında fikir vermeli. Farklı bir sektörü çağrıştıran bir alan adı tıklansa da yanlış hedef kitle tarafından tıklanacak ve siteye giren kişi hemen çıkacaktır. Bu da siteden hemen çıkma oranını yükseltir.
  • Kısa, basit ve sektörünüzle ilgili bir alan adını hatırlamak da kolay olacaktır. Hatırlaması kolay siteler de her zaman daha fazla tıklanır ve ağızdan ağıza pazarlama yapısına uygun olur.
  • Uzun olmayan ve net alan adlarının sosyal medya hesapları da kolay akılda kalır.

İyi bir alan adı, her şeyden önce, uzun vadede hizmet vereceğiniz markanızın imajına büyük katkı sunar ve güvenilir marka duruşunuzu destekler. Markanız için seçtiğiniz alan adını hızlı ve güvenilir bir şekilde domain sorgulama yapmak ve kaydettirmek için isimtescil.net’i tercih edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi