İnternet döneminde olduğumuzdan dolayı hemen hemen her alandaki faaliyetlerin dijital olarak bulunması da önem teşkil eden konular arasında bulunuyor. İnternet bandının genişlemesi ve teknolojik faaliyetlerin hız kazanmasının yanı sıra mobil cihaz kullanımının yaygın hale gelmesi bu durumu tetikliyor. Herhangi bir ürün ya da hizmet talebinde bulunmadan önceki zaman zarfında karar verme evresinde internet sitelerinden destek alınıyor. Bu yüzden bireysel ya da kurumsal olarak harekete geçen kullanıcıların web site gereksinimi ortaya çıkıyor. Bu konuyla pek uğraşmadan ve fazla masraf yapmadan da sonuç alabilmek muhtemel olabiliyor. Hazır web sitesi her zaman tercih edilebilir bir alternatif olarak kendini gösteriyor. 

Kişisel ya da kurumsal olarak dijital ortamda faaliyet göstermek için web siteleri oldukça önemli bir hal alıyor. Bu konuda avantajları ve dezavantajları dikkate alındığında ne kadar etkili bir halde olduğu da görülebiliyor.Her bir kullanıcının daha da ideal bir girişim içerisinde olması adına da ne kadar etkin bir sonuç yarattığı da ifade edilebiliyor. 

Hazır Web Sitelerinin Avantajlı Yönleri

  • Hazır web siteleri sayesinde zamandan tasarruf etmek mümkündür.  Web sitesinin şablonlarının hazır site kur sistemi ile  kullanılmaya başlaması dakikalar sürmektedir.
  • Sıfırdan yazılım işlemleri gerçekleşmeyeceğinden ötürü maliyetsiz bir tercihtir. Bundan dolayı sanıldığından daha fazla tercih edilen bir uygulama olarak da görülebilecektir. 

Hazır Web Sitelerinin Dezavantajlı Tarafları

  • Web sitelerine yeni bir eklenti dahil etmek maliyetli olabilir. 
  • Güvenilirlik açısından son derecede risklidir. Kodlar herkes tarafından bilindiğinden ötürü dikkatli davranılmadığında ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. 
  • SEO açısından kritik bir evrededir. Sitenin yönetiminin doğru şekilde yapılmaması durumunda arama motorlarına girememesi fazlasıyla yüksektir. 
  • Yazılıma bağlı değişiklikler yapmak söz konusu değildir. 

Dezavantajları bakımından hazır web sitesi ele alındığında sadece fiyat ve zaman konusunda destek verdiği görülebilmektedir. Bunun dışında herhangi bir artısı bulunmamaktadır. Olumsuz yönleri bu şekilde ortaya çıktığından ötürü sadece start up ve küçük ölçekli firmalar için kullanıma uygundur. Ancak bu kullanıcıların da dikkatli ve bilinçli davranmalarında fayda vardır. 

Hazır Web Sitelerinde En Yaygın Yapılan Hatalar

  • Web Siteleri Hakkında Yeterli Bilgi Sahibi Olamamak

Açık kaynak kodlu hazır web siteleri arasından tercih yapılmasının temel nedenlerinin başında insanların bu konuda bilgi sahibi olmaması yatıyor. internet sitesi kurma hususunda hızlı bir başlangıç yapacaklarını sanarak, bu konuda yeterli oranda bilgi sahibi olmadıkları da görülebiliyor. Bu yüzden hazır web sitelerine yönelseler de bekledikleri performansı göremeyecek ve sonuç alamayacakları bir durum ortaya çıkabiliyor. Bunun önüne geçmek için de hazır web sitesine dair planlamalar yapmak için dikkatli bir girişim içerisinde olmak gerekiyor. 

  • Yanlış Web Tasarım Firmasıyla Çalışmak

Yanlış web tasarım firmasıyla çalışmak da hazır web sitesi konusunda beklenenlere ulaşmama açısından oldukça kritik bir konu olarak ele alınmalıdır. Bu süre zarfında iyice araştırma yaparak, yakın çevreye danışmak da önemlidir. Bu tipte varlık gösteren firmaların birçoğunun amatör çalışmalar ortaya koyduğu bilinmeli ve bu hususta dikkatli olmakta da fayda vardır. 

Web tasarım firmalarıyla hazır web siteleri hususunda çalışma yapmadan önce ilk olarak önceki çalışmaları ve tecrübeleri konusunda bilgi sahibi olmak gerekecektir. Öte yandan firmanın profesyonelliği ve müşteri memnuniyeti ilkesi de ele alınmalıdır. Böylelikle tam da istenen hizmetlere erişebilmek gibi bir durum da ortaya çıkacak türde olacaktır. 


 

Editör: Haber Merkezi