ABD ile anlaşmazlığa giden son dönemlerin favori akıllı telefon üreticilerinden Huawei, ambargo kararının ardından telefona modellerine reklam getirme kararı alabilir.

TELEFONLARA REKLAM GELECEK

Çin merkezli şirket Huawei ABD’nin ambargo kararı almasından sonra Android lisansı alamadığı için Google Mobile Services yerine kendi tasarladığı Huawei Mobile Services (HMS) kullanıyordu. Ambargo kararı ve Google servisinin iptali sonrası HMS altyapısına bir güncelleme geldi. Bundan böyle gelecek telefon modellerine “arayüz reklamı” adı altından reklamlar yerleştirilecek. Fiyat/Performans aralığı en başarılı ürünleri tüketiciye sağlayan Huawei’nin bu hamlesinin bir benzerini Xiaomi de yapmıştı. Kullanıcıların tepkileri gecikmezken arayüze gelecek reklamların önceki modelleri kapsamayacağı söylendi. Yeni gelecek HMS altyapısının Türkiye’de ilk Mate 30 Pro telefon modelinde görüleceği söylendi.

2019’DA BÜYÜME GÖSTERMİŞTİ

Resmi açıklamalar göre 2019 yılında 122 milyar dolar gelir elde eden Huawei 2018 yılına oranla yüzde 18’lik bir büyüme göstermişti. Şu an dünyanın en büyük ikinci telefon üreticisi olan markanın son hamlesinden sonra satışların nasıl seyredeceği merakla bekleniyor.