Konuya ilişkin açıklama yapan Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) idari kararıyla Independet Türkçe'ye erişim engeli getirildiğini duyurdu. Çiçek, Twitter'dan yaptığı açıklamada sitenin ekran görüntüsünü alarak da paylaştı.

Çiçek, paylaşımlarında, BTK’nın 19 Nisan’da Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin bazı sitelerine erişim engeli getirdiğini aktardı.

Çiçek açıklamada şu ifadeleri kullandı:  "BTK’nın 19 Nisan tarihli kararıyla ‘www.independentturkish.com’ hakkında idari tedbir uyguladığı görülüyor. Kararın ardından site adresine ulaşım sağlanamadı. “Bu kararın, Suudi Arabistan’ın Anadolu Ajansı ve TRT Arapça başta olmak üzere erişimi engelleme kararına karşı yapıldığı belirtiliyor. İngiltere merkezli Independent’ın Türkiye uzantısı olan Türkçe de ortaklıktan kaynaklı olarak böyle bir kararın merkezinde yer aldı… Bizim yayın çizgimizden kaynaklı hiçbir sorun olmadığı gibi yayınlarımız oldukça objektif bulunuyor…Independent’ın ana gövdesinin yüzde 70’i Rus işadamında, yüzde 30’u Suudlu işadamında ama editoryal bağımsızlık tamamen kuruluş ilkelerinde… Bize resmi olarak herhangi bir tebligat ya da mahkeme kararı gelmiş değil. Devletler arası bir mesele bizimle ilgili değil. Sonuçta, bizim editoryal bağımsızlığımızın ihlali ya da objektif haber ilkelerinin ihlaliyle ilgili herhangi bir karar yok… Herhangi bir kapatma yok, ortada idari bir BTK kararı var… Siteye bazı yerlerde erişim sağlanıyor bazı yerlerde sağlanmıyor Durum şimdilik budur.”

Editör: Haber Merkezi