Instagram’daki fotoğrafların birçoğu göründüğü haline gelene kadar birçok işlemden geçebiliyor. Instagram bu konuda birçok kullanıcısını üzecek bir güncelleme getirdi.

FOTOĞRAFLARLA OYNAMA YAPILAMAYACAK!

Bazı fotoğraflar üzerinde yapılan shop uygulamaları ve filtrelerle üzerine fazlaca oynanmış fotoğraflar Instagram’da yanlış Bilgi etiketi ile etiketleniyor. Instagram bu üzerinde oynanmış fotoğrafları direkt Yanlış Bilgi adı altında topladığı için kullanıcı şâhısa da bir risk faktörü meydana getiriyor. Sadece görünümü güzelleştirmek amaçlı düzenlenen fotoğraflar Instagram tarafından manipüle etme amaçlı paylaşılan bir fotoğraf gibi algılanıyor.

SAHTE HABER VE BİLGİLER NEDEN OLDU

Yurt dışında büyüyen ve tüm dünyada yaygınlaşan deep fake dalgasıyla birlikte şahısların görüntüleri manipüle edilerek yaratılan bilgi kirliliğinin, son güncellemeye sebep olduğu düşünülüyor. Kullanıcıların fotoğraflarla oynamasına son veren Instagram bir sonraki güncellemesinde durumu değiştirebilir çünkü bu şekilde fotoğraflarıyla oynayan kişiler ifşa olurken, bir yandan dijital fotoğrafçılıkla uğraşıp para kazanan kişiler işlem yapmadan fotoğraf koymak zorunda kalacak.

Editör: Haber Merkezi