Instagram Öküz Yılı nedir?  Öküz Yılı ne demek? Sosyal medya platformu Instagram'ın hikayeler bölümünde yer alan Öküz Yılı birçok kişi tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. 

ÖKÜZ YILI NEDİR?

Tüm dünya 2021 yılına gireli 2 ay olurken Çin, 12 Şubat'ta 2021 yılına girecek. 12 Şubat tarihinden itibaren 2021 yılına girmeyen hazırlanan Çin takvimine göre 2021 yılı Öküz Yılı olarak bilinmektedir. 

INSTAGRAM ÖKÜZ YILI NEDİR?

Sosyal medya platformu Instagram'da bugün Öküz Yılı'nı görenler konuyu araştırmaya başladı.

12 Şubat'ta başlayıp 31 Ocak 2022'ye kadar sürecek olan 2021 yılını Öküz Yılı olarak kutlayan Çin'de öküzler, güvenilir ve istikrarlı olarak kabul edilirler ve görevlerine yaklaşımlarında mükemmel düzenleyiciler veya sistematiklerdir. 

Çin'in dünyaca ünlü geleneksel bayramı Bahar Bayramı, bir diğer adıyla Lunar Bayramı, her sene Çin takvimine göre belirlenen tarihte kutlanılıyor. Bu yıl Çin'de 'Öküz Yılı' olarak kutlanacak. 

Bu yıl 'Öküz Yılı'na girecek olan Çin için dünyanın en büyük göçü başladı. Çünkü Çin halkı 2 hafta süren bu uzun tatili fırsat bilerek memleketlerine akın ediyorlar.

2021 yılına yeni giren Çin'de Öküz Yılı aynı zamanda Öküz Burcu'nu temsil ediyor.

Çin Burcu Özellikleriyle Öküz Burcu

Öküz insanı hayatını uçlarda yaşar. Onlar için gri yoktur. ya siyah ya beyazdır. Bir şey ya iyidir ya da kötüdür. Her şeyi geniş bir bakış açısıyla değerlendirmeyi severler. Öküz insanının hayatında sorumluluk almak çok önemlidir ve kesinlikle sınırlarını çizmeyi sever. Bu nedenle kurallar ve uyulması gereken kaideler hayatında büyük yer kaplar.