Multimodel taşımacılığa çok benzeyen intermodel taşımacılık taşınan yükünün olduğu gibi korunması noktasında ciddi bir farka sahiptir. Vasıta değişmesine rağmen kargo olduğu gibi konteynır ya da vagon olarak korunur.

İntermodal Taşımacılığın Kazanımları Nelerdir?

Büyük ölçeklerde mal taşınması gereken zamanlarda daha çok tercih sebebi olacak olan bu yöntemde, ürünlerin kargolandığı ortam korunarak karşılaşılabilecek herhangi bir kayıp ya da zarar riski minimuma indirgenir.

Multimodal ve İntermodal Taşımacılık Farklılıkları Nelerdir?

Aslında birbirine çokça benzeyen ve içiçe gibi görünen iki kavramdır intermodel taşımacılık ve multimodel taşımacılık. Ancak detaylara inildiğinde fark çok barizdir. İntermodel taşımacılıkta ürünler tek konteynır ya da vagon olarak düzenlenip bu düzenleme içerisinden hiçbir şey çıkarılıp eklenemezken, multimodalda tam tersine, tekrar düzenleme ve yer değiştirme mümkündür.

Multimodal Taşımacılık Kavramının Anlamı?

Taşımacılık kendi arasında birçok yan dala ayrılsa da bunlardan en çok bilinen ve tercih edilenlerden biri multimodal taşımacılık hizmetidir. Multimodal taşımacılık birden fazla modülün bir arada gönderilmesine imkan sağlayan ve daha küçük ölçekteki taşıma ürünlerine de hizmet verebilen bir yöntemdir.

Multimodal Taşımacılığın Özel Yönleri

Prensip olarak birden fazla ulaştırma yönteminin bir arada kullanıldığı başka taşıma yöntemleri olsa da multimodel taşımacılık daha küçük ölçekte hizmet verebilmesi açısından benzerlerinden ayrılmaktadır. Ürünlerin konteynır ya da trey değiştirebildiği bu yöntemde, ürünler bir ulaştırma yönteminden diğerine geçerken başka konteynırlara ya da vagonlara aktarılabilir.

Multimodel Taşımacılık Kapsamı

Taşımacılık sektöründe büyük önem taşıyan multimodel taşımacılık yönteminde, ürünler bir araya getirilerek bir taşıma grubu oluşturması sağlanır. Bu sayede daha küçük ölçekli ihtiyaçlara da cevap verebilen bu taşımacılık yöntemi ile daha fazla kişi taşınacak ürünlerini yerlerine ulaştırabilmektedir.

Demiryolu Lojistiği Nedir ve Hizmetleri Nelerdir?

Müşterilere ihtiyacı olan hizmeti, ürünü ve bilgiyi ihtiyaçları olan süre boyunca kesintisiz ve kontrollü bir şekilde sağlamaya lojistik denir. Bu kavramın demiryolu taşımacılığı sektöründeki karşılığı da taşıma hizmeti isteyen insanların ihtiyaçlarının demiryolu taşımacılığı üzerinden karşılanması olarak özetlenebilir.

Demiryolu Taşımacılığının Getirileri Nelerdir?

Demiryolu taşımacılığı denince akla ilk gelen ve belki de en önemli özellik güvenilirliktir. Uzun yıllar sabit kalan transfer rotaları, öngörülebilir teslimat süreleri ve araç trafiğine karışmaması da demiryolu taşımacılığını öne çıkaran önemli etmenlerdir.

Demiryolu Taşımacılığının Zayıf Yönleri

Demiryolu taşımacılığı, yıllardır güvenle yapılan ve oturmuş bir sevkiyat yöntemidir. Ancak her ulaştırma yöntemi gibi demiryolu taşımacılığının da bazı zayıf noktaları bulunmaktadır. Bunlar içerisinde en göze batan demir yollarının diğer ulaştırma yöntemlerine nazaran daha yavaş bir seçenek olmasıdır. Bunun dışında esnekliği daha azdır ve planlama önemlidir.

Avrupa’ya Açılan Demir Kapılar

Demir yolları ile özellikle kıtalar arasında taşıma yapmak ciddi ve disiplin gerektiren bir iştir. Pasific Eurasia yıllardır süregelen tecrübesi ve profesyonel ekibiyle, Avrupa’nın hemen hemen her noktasına güvenli ve sağlam taşımacılık hizmeti sunmaktadır.

ortadogugazetesi.txt ortadogugazetesi.txt görüntüleniyor.

Editör: Haber Merkezi