Ölümcül koronavirüs salgını teknoloji sektörünü de vurdu. Apple, 3 farklı iPhone 11'in üretiminde ve sevkiyatında ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldı. Perakende satıcılarının iPhone 11 stokları tükenmeye başladı. 

Başta Verizon olamak üzere New York’taki birçok farklı perakende iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max satan noktalarda, stoklar tükenmeye başlamış durumda.

iPhone 11 stokları tükeniyor

Rapora göre, en büyük sorunlardan biri perakendecilerin ne zaman yeni ürünler alacakları hakkında hiçbir fikrinin olmaması. Koronavirüs salgını Apple’ın tedarik zincirini etkilemeye devam ederken, Çin'den ABD'ye gönderilen iPhone 11 ürünleri de oldukça azaldı.

Kapanmaya zorlandı

Apple tedarikçileri de koronavirüs salgından etkilenmeye devam ediyor. Örneğin, Apple’ın iPhone kamera modülü tedarikçisi, virüs bulaşan bir çalışan nedeniyle geçen hafta kapanmaya zorlandı.

Bunların haricinde iPad Pro stokları da azalıyor. Bunun nedeni, yolda yeni modeller olması olabilir ancak aynı zamanda Çin'de üretimin azalmasının bir sonucu da olabilir. 

Samsung'da sorun yok

Dikkat çeken detay ise Samsung markasının kendini göstermeye devam etmesi. Zira yapılan görüşmelerde yeni nesil iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modelleri mağazalara ulaştırılamazken, Samsung tarafında herhangi bir sorun gözlemlenmiyor

Editör: Haber Merkezi