Siber saldırılar hız kesmeden artış göstermeye devam ediyor. Akıllı telefon kullanıcılarının bilgilerini cihazlardaki güvenlik ağlarına güvenerek telefonlarda kayıt altında tutması birçok tehlikeyi beraberinde getiriyor.

5 AÇIK TESPİT EDİLDİ

Google güvenlik uzmanları kullanıcıların internet üzerinde yaptıkları gezintilerin ele geçirildiği 5 adet güvenlik açığı buldu. Durumun ilginç tarafı ise bu 5 açığın iPhone internet servisi olan Safari’de görülmesi.  Teknik olarak kullanıcıların internette gezinti halindeyken her adımının takip edilmesine neden olan açık Google güvenlik uzmanları tarafından tespit edildi.

AKILLI ÖN İZLEME ÖZELLİĞİ NEDEN OLDU

2017 yılında kullanıcıların takip edilmesini önlemek için Apple tarafından Safari’ye eklenen Akıllı Ön İzleme özelliği güvenlik açığının oluşmasına neden oldu. Bu sayede Hackerlar kişilerin internette gezinme esnasında hareketlerini takip ediyor. Güvenlik araştırmacısı olan Lukasz Olejnik konuya ilişkin açıklamarında "Gizliliğinizi korumayı geliştiren teknolojilerin gizliliğinizi riske atmasını beklemezsiniz, istendiği takdirde (bu açıklar), istek dışında gerçekleşen kullanıcı hareketi izlemeye izin verir" ifadelerini kullandı.