05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi BİLİM-TEKNOLOJİ İsmail Demir'den anlamlı mesaj: Zincirleri kırdık, geri adım attıramadınız!

İsmail Demir'den anlamlı mesaj: Zincirleri kırdık, geri adım attıramadınız!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in son sözleri, Türkiye'ye ambargo uygulamaktan vazgeçen ABD ve Avrupa ülkelerine mesaj niteliğinde: Kısıtlamalar bizi durdurmadı, geri adım attıramadılar!

ABD ve Avrupa, Türkiye'ye yönelik ambargoyu Ukrayna'daki işgalle birlikte kaldırdı ancak Türkiye savunmada tam bağımsızlık yolunda emin adımlar ilerlemeye devam ediyor. Kritik sistemleri yerli ve milli imkanlarla üretmek için 750 projenin yürürlükte olduğunu söyleyen Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ambargo uygulamakla Batılı ülkelerin Türkiye'yi pes ettirmeyi amaçladığını ancak durumun tam tersi yönde geliştiğini kaydetti. 

"Kısıtlamaların bizi durduracağını, yavaşlatacağını, vazgeçireceğini düşünmek konusunda bunların abesle iştigal olduğunu defalarca dillendirdik" diyen Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'diklenmeyeceğiz ama dik duracağız' şeklinde formüle ettiği pozisyonu hatırlattı. 

İNSANSIZ SİSTEMLER GÜNDEMİN İLK SIRASINDA 

A Haber'e yaptığı açıklamada İsmail Demir, "Türkiye'ye falanca tehdit veya ambargo ile geri adım attırılması söz konusu olamaz biz ulusumuzun geleneğinden milli çıkarlarımızdan taviz verme durumunda olamayız. Bu dik duruşun bir tezahürüdür" diyerek şunları söyledi:

"Ambargolar Türkiye'yi pasif ve köşeye sıkıştırılabilen ülke değil gerektiğinde kendisine vurulan zincirleri, koyulan kısıtları kendi iradesiyse aşabilen ülke konumuna getirdi. 750 civarında projemiz var. Birçoğu milli ve yerli ürünleri uygulamakla ilgili. Türkiye kendi başta mini uydularını sonra büyük uydularını uzaya gönderecek teknolojilere sahip olma yönünde kararlı adımlar atıyor. Bir kısmını uyguluyoruz bir kısmı test aşamasında..."

"İnsansız sistemler gündemimizin başında yer alıyor. Klasik insanlı uçak gemi ve kara sistemlerinin yanında bunların insansız olanların koordine çalıştığı hareket ortamının olduğu evrelere doğru giden çalışmalar var. Türkiye'nin bugünden hazırlanması gerekiyor."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *