Dünya global bir köydür. Bu köyde tüm işletmeler rekabet halindedir. Rekabet ortamının en net görüldüğü sektörlerden bir tanesi de otel sektörüdür. Bu ortamda üst düzey tatil hizmeti veren ve kaliteli bir tatil anlayışına sahip olan otellerin ortak noktası; dijital dünyada yer almaları ve erişilebilir olmalarıdır. Dijital dünyada yer almanın yolu otel sitesi kurma çalışmalarından geçmektedir. Marka değerine ve imajına sahip olan otel işletmeleri, modern çağı yakalayan reklam anlayışını tercih etmektedir. Oluşturdukları otel web sitesi ile globalleşen dünyada rakiplerini geride bırakmaktadır. Otel işletmelerinin dijitalde yer almalarını sağlayan otel internet sitesi otelin vizyonuna ve beklentilerine göre hazırlanmalıdır. Bu vizyon doğrultusunda otel sitesi yaptırmak işletmenin prestijini artırır ve kurumsal imaj oluşturur.

Kurumsal bir imajın sağlanması için ilk adım domain ve hosting hizmetinin firmanın vizyonunu yansıtacak şekilde seçilmesidir. Adres ve depolama anlamına gelen bu hizmet sayesinde firma dijital ortamda yer almaktadır. Teknolojinin son yirmi yılda yaşadığı dönüşüm tüketici davranışlarını etkilemiştir. Tatil yapmak için otel arayan kullanıcıların %70’i mobil cihazları kullanmaktadır. İşletmenin tercih ettiği otel web tasarımı kullanıcı profili göz önüne alınarak mobil uyumlu tasarım ile desteklenmelidir. Kullanıcıların bir otel web sayfası incelemesinde dikkat ettikleri unsur, sitenin güvenli olmasıdır. Google algoritmasına göre; kullanıcı tarafından otel araması yapıldığında güvenilir siteler üst sıralarda yer almaktadır. Üst sırada çıkan işletmeler potansiyel müşteri oranını artırır. Tarayıcıların güvensiz olarak gördüğü web siteleri, dijital dünyada ciddi bir prestij kaybına neden olur. Bu kaybın olmaması için web sitesinin Ssl sertifikası bulundurması zorunludur.

Web sitesinde profesyonel yönetim paneli yer almalıdır. Bu otel işletmelerinin üçüncü bir hizmet ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu panel sayesinde işletme web sitesine içerik ekleyebilir, düzenleme yapabilir. Müşterilere hızlı bir şekilde dönüş yapabilmek ve etkili hizmet sunabilmek için WhatsApp entegrasyonu sitede bulunmalıdır. Müşterilerin otel işletmeleri ile kurumsal e-mail üzerinden iletişim kurmaları işletmenin prestijini artırır. Otel işletmesinin kurumsal e-mail hizmeti alması bu sebeple önemlidir. Dijital platformda ileri bir tarih için ön rezervasyon alabilme özelliği bulunması işletmeye erişimi kolaylaştırır. Yabancı müşteriler için sitede yabancı dil desteği olması otel işletmesinin profesyonel bir imaj oluşturmasını sağlar.

Yukarıda bahsedilen hizmetlerin yer aldığı bir otel web sitesinde işletmelerin; kurumsal bilgilerinin bulunduğu alan, odaların tanıtım alanı, resim ve video galerisi alanı, hizmetler ve duyurular alanı, aktiviteler alanı, iletişim bilgileri alanı, Google Maps (Google Haritalar) alanı, sosyal medya linkleri alanı yer almalıdır. Bu hizmetlere sahip olan işletmelere erişebilmenin son adımı da Google kaydının bulunmasıdır. Müşterinin öncelikli olarak firmayı arattığı arama motoru Google’dır. İşletme ile ilgili yorumlar, fotoğraflar ve değerlendirmelerin arama sonucunda çıkması Google işletme kaydının yapılması ile mümkündür. Buda otelin prestijini artırır. Kaliteli otellerin sahip olduğu bu prestij müşteri potansiyelini artırır. Bu prestije sahip olabilmek ve otelinizin sayılı işletmeler arasında yer almasını sağlamak için Yetiş Yazılım ile iletişime geçebilirsiniz. Daha fazla detay için https://www.yetisyazilim.com.tr/otel-web-sitesi adresini ziyaret edebilirsiniz.