Kurumsal SEO farklı sektörlerde faaliyet göstermekte olan büyük şirketlerin çeşitli pazarlarda büyümesinin ve genişlemesinin en etkili yolu olarak kabul edilir. Kurumsal SEO alanında faaliyet gösteren SEO şirketleri kurumsal hizmeti sunduğu müşterilerinin görünürlüğünü artırmaya ve çevrim içi varlığını yükseltmeye yönelik planlamalar ve çalışmalar yapmaktır. Atalay Sıdar tarafından kurulan Simur Digital sektörünün öncü ismi olarak sunduğu kurumsal SEO hizmetleriyle farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine ait web sitelerinin optimizasyonu kapsamında özelleştirilmiş stratejiler uygular.

Kurumsal SEO şirketlere çok sayıda avantaj sunar. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir:

Artan Trafik: İnsanlar şirketinizi bir arama motoru aracılığıyla bulduklarında, müşteri olma olasılıkları daha yüksektir. Neden? Çünkü tam olarak aradıklarını bulmuşlardır. Kurumsal SEO, işletmenizin sunduğu ürünlerle ve hizmetlerle zaten ilgilenen müşterilerin şirketinize yönlendirilmesini sağlayabilir.

Artan Satışlar: SEO çalışmalarına yatırım yapmak dönüşümü artırarak daha fazla satış yapılmasını sağlayabilir.

Uzun Vadeli Müşteriler: SEO güveni ve müşteri memnuniyetini geliştiren önemli bir unsurdur. Bu son derece önemlidir. Çünkü şirketin hizmeti için tekrar tekrar gelecek müşterilere sahip olmayı sağlar.

Artan Web Sitesi Yönlendirmeleri: Kurumsal SEO web sitelerinin arama motoru yönlendirmelerini artırır. Güçlü bir SEO varlığına sahip olmak şirketin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda büyümesine yardımcı olur.

Uygun Maliyet: Kurumsal SEO çalışmalarının sağladığı en büyük faydalardan biri şirketin reklamlar için ekstra bir ödeme yapma gerekliliğini azaltmasıdır. SEO sonuçları müşterileri organik bir trafik dahilinde yönlendirir ve uygun maliyetlidir.

Artan Sosyal Medya Takipçi Miktarı: Müşteriler web sitelerini ziyaret ettiklerinde sosyal medya bağlantılarına tıklama olasılıkları yüksektir. Bu da daha fazla takipçi ve daha fazla iş anlamına gelir.

Güvenlik: Kurumsal SEO kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar web sitelerini virüslerden ve dolandırıcılıktan koruyarak güvenliği artırır.

İnternette milyonlarca web sitesi vardır, bu yüzden öne çıkmak önemlidir. SEO, işletmenizin diğerlerine karşı öne çıkmasına yardımcı olacak ve daha fazla müşteri getirecektir.

SEO Neden Bu Kadar Önemli?

SEO, çevrimiçi ortamda görünür kalmak isteyen büyük şirketler ve markalar için çok önemlidir. En iyi uygulamaları takip ederek ve en son teknikleri kullanarak, şirketler web sitelerinin sıralamasını ve görünürlüğünü iyileştirebilirler. SEO, işletmelerin arama motoru sonuç sayfalarındaki görünürlüklerini artırmak için kullandıkları bir süreçtir. Bu, trafiği ve olası satışları artırabilen arama motorları için bir web sitesini optimize ederek yapılabilir. Bir web sitesini arama motorları için optimize etmek için SEO'nun farklı yönlerini anlamak önemlidir.

SEO'nun en önemli yönlerinden biri sayfa içi optimizasyondur. Bu, bir web sitesinin iyi ve gezinmesi kolay görünmesini sağlamak için kullanılan uygulamaları ifade eder. Bu, web sitesi genelinde anahtar kelimeler kullanmayı, iyi yazılmış içerik oluşturmayı ve web sitesinin uygun şekilde biçimlendirildiğinden emin olmayı içerir. Ayrıca bir web sitesi için sayfa dışı optimizasyon da önemlidir. Kısacası başarılı bir SEO stratejisi uygulamak için;

  • İyi yazılmış, ilgi çekici içerikler oluşturulmalı,
  • Web sitesinin tasarımının ve biçimlendirmesinin doğru olduğundan emin olunmalı,
  • Sayfa dışı optimizasyon teknikleri uygulanmalıdır.

SEO Bir Şirkete Nasıl Fayda Sağlayabilir?

Kurumsal SEO, büyük bir kurumsal web sitesi için arama motoru görünürlüğü ve trafiği için bir web sitesini optimize etme uygulamasıdır. Kurumların birçok ürün ve hizmet sayfası bulunmaktadır. Potansiyel müşterilerin şirket hakkında daha fazla bilgi edinebilmesi için bu sayfaların Google'da sıralanması gerekir. Tipik olarak kurumsal satışlar kapalı kapılar ardında yapılır ve müşteri adaylarını satın almaları için yönlendirecek hesap yöneticileri vardır. Kurumlar, rekabetin neler sunduğu hakkında fikir sahibi olabilmeleri için bir ihale başlamadan önce rakiplerinin önüne geçmelidir. Ayrıca proaktif olmaları, onlara zamanlama ve teklif hazırlama açısından avantaj sağlayacaktır.

Büyük şirketler, küçük işletmelerin sahip olmadığı birçok kaynağa sahiptir ve bu da onları arama motoru optimizasyonu (SEO) için daha çekici hedefler haline getirebilir. Büyük şirketler, yüksek kaliteli SEO hizmetleri için ödeme yapabilir ve kapsamlı kampanyalar yürütecek insan gücüne ve uzmanlığa sahiptir. Ek olarak, büyük şirketler genellikle daha güçlü bir marka adına sahiptir ve bu nedenle arama motorlarından trafik elde etme olasılıkları daha yüksektir.

Büyük şirketler, web sitelerini arama motorları için optimize ederek web trafiğini ve çevrimiçi görünürlüklerini artırabilir. Kurumsal SEO'nun faydaları arasında artan marka bilinirliği, gelişmiş web sitesi trafiği ve artan gelir yer alır. Kurumsal SEO için en iyi uygulamalar, yüksek kaliteli içerik oluşturmak, anahtar kelime açısından zengin başlıklar ve açıklamalar kullanmak ve web sitenizi arama motorları için optimize etmeyi içerir.

Web sitenizin görünürlüğünü artırmanın en iyi yolu, kitlenizle alakalı yüksek kaliteli içerik üretmektir. Bunun için anahtar kelime açısından zengin başlıklar ve açıklamalar kullanıldığından emin olunmalı ve ziyaretçilerin ilgisini çekecek ilgi çekici metinler yazmaya odaklanmalıdır. Kurumsal SEO'nun en önemli yönlerinden biri, web sitelerini arama motorları için optimize etmektir. Bu, URL yapısının yanı sıra başlık, açıklama ve H1 etiketinde anahtar kelimeler kullanmak anlamına gelir.

Editör: Haber Merkezi