Facebook’un çatısı altında bulunan Messenger, Instagram ve WhatsApp, birleşiyor. Şirketin kucusu Mark Zuckerberg bu konu hakkında çalışma yaptıklarını duyurmuştu. Fakat durum henüz resmileşmemişti. Sonunda F8 Geliştiriciler Konferansı’nda konuşan Messenger ürün sorumlusu Asha Sharma, yakın zamanda kullanıcılarımız Messenger, Instagram ve WhatsApp’ı tek uygulama üzerinden kullanabilecek şeklinde yaptığı açıklama ile birleşime resmiyet kazandırdı.

Messenger, Instagram ve WhatsApp tek uygulamada toplanıyor!

Facebook’un çatısı altında toplanan popüler uygulamar bildiğiniz gibi SMS’in ve mailin yerini almaya başladı. Günümüzde ise görüntülü ve sesli arama özellikleri ile de sıradan GSM aramalarının seviyelerine ulaşmayı başaran platformlar, daha kullanışlı bir hal almayı başardı. Fakat basit bir mesaj içi dahi uygulamalar arası sürekli geçiş yapmak kullanıcıların canını iyice sıktı. Popüler sosyal medya devide kullanıcılarını bu sorununa yakın zamanda çözüm getirmeyi planlıyor.

Uçtan uca şifreleme ile korunacak!

Buna ek olarak yapılan açıklamada platformun altı yapısı uçtan uca şifreleme ile korunacak. Kişel gizliliğe öncelik verileceğini açıklayan yetkililer, uygulamanın ne zamana hazı olacağı hakkında net bir açıklamada bulunmadı.

Editör: Haber Merkezi