Motosiklet lastiği fiyatları arasında farklı bütçelere hitap edebilecek seçenekler yer alır. Fiyatlandırmalar ürünlerin teknik özellikleri, boyutları, markaları ve özel üretim materyalleri gibi detaylara göre değişkenlik gösterebilir.

Farklı alanlarda motosiklet ile sürüş yapmak istiyorsanız, kullanacağınız aracın özellikleriyle uyumlu olabilecek donanımlara da sahip olmalısınız. Sahip olduğunuz motosikletlerin jant boyutları, kullanacağınız lastiğin büyüklüğünü de belirleyebilecek bir özelliktir. Piyasada yer alan motosiklet lastiklerini seçerken, aracınızın jant büyüklüğünü dikkate almanız gerekir. Jantınız için ufak gelebilecek bir model seçtiğiniz zaman, lastiğinizi motosiklete takamazsınız. Takabildiğiniz özel durumlarda aşırı gerilim ortaya çıkar ve lastik patlayabilir.

Motosiklet lastik boyutlarını incelediğiniz zaman 26 inç çapına kadar uygun olabilecek ürün alternatiflerini bulabilirsiniz. Scooter tipli olan ufak motosiklet için uygun olabilecek 8 inçlik modeller de üretilir. Ortalama ölçülere sahip 13 ile 19 inç aralığındaki lastikler ve büyük lastikler arasından motosikletinizin jant büyüklüğüne uygun olanları tercih edebilirsiniz.

Lastiklerde ölçüler yalnızca jant boyutuna bakılarak seçilmemelidir. Yüzey genişlikleri, motosikletlerin tekerleklerinin dış kısmıyla ve dış kısma en yakın olan iç kısım arasında ölçülür. Genişliğin aratması lastiklerin esneklik kazanması açısından büyük bir önem taşır. Genişliği yüksek olan motosiklet lastikleri darbelere ve çevresel faktörlere karşı ekstra koruma elde etmenizi sağlar.

Sürüş dengesi konusunda da avantaj sağlayan yükseklik detayına dikkat edilmesi gerekir. Kesit genişlikleri alçak olan model alternatifleri yol tutuşunu daha pratik ve konforlu bir hale getirebilecek özelliklere sahiptir. Sizler de kişisel istek ve ihtiyaçlarınıza uygun olabilecek lastikleri incelemek isterseniz web sitesine buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Motosiklet Lastiği Çeşitleri ve Özellikleri

Şehir içi, şehirler arası, off-road gibi bir çok farklı motosiklet lastiği modeli vardır. Temel olarak iki ayrı bölgeden oluşan lastiklerde iç ve dış katmanlar bulunur. Dış bölge genellikle lastiğin zeminle temas ettiği özel alandır. Bu bölge sürüş performansı ve güvenlik açısından son derece önemlidir.

İç lastik adı verilen bölge ise dış lastiği destekler. Yeterli dolgunlukta olması uzun süreli performanslarda size avantajlar sağlar. Dış lastikler sürücülerin istediği şekilde farklı özelliklere sahip olabilir. Bu işlevsel özellikler genellikle sürücülerin hız, tutuş, çekiş ve frenleme gibi performanslarını üst düzeyde elde edebilmeleri açısından son derece önemlidir.

Dış lastiklerin bir diğer özelliği ise sürücülere sezon şartlarına uygun bir sürüş keyfi sunmasıdır. Kış lastikleri çeşitleri sezonluk kullanıma uygun olabilecek şekilde dizayn edilir. Kış ayları geldiği zaman başlayan yağışlı hava ve soğuk hava etkisiyle yollarda buzlanmalar meydana gelebilir. Bu sebeple, motosiklet kullanmanız son derece tehlikeli olabilir.

Motosikletinize mevsimlere özel lastikler taktığınız zaman kendinizi güven altına almış olursunuz. Yüzey kısmında özel desenler yer alan kış lastikleriyle motosikletinizi kullanırken zeminde buz faktörlerine karşı en iyi önlemi almış olursunuz. Bu önlemi aldığınız takdirde frenleme sonrasında kayma ve sürüklenme gibi tehlikeli durumlara karşı da kendinizi güven altına alabilirsiniz.

Kanallı olan yüzeyleriyle kullanıcıların karşısına çıkan kış lastikleri zeminde yer alan buz, suyu, çamur ve karı hızlıca tahliye eder ve lastiğin pürüzsüz yapısına kavuşabilmesine yardımcı olur. Yüksek hızlarda dahi sürüş yaparken kayma tehlikesi ortadan kalkmış olur.

Motosiklet Lastiği Fiyatları

Motosiklet lastiği fiyatları arasında farklı bütçelere hitap edebilecek seçenekler yer alır. Fiyatlandırmalar ürünlerin teknik özellikleri, boyutları, markaları ve özel üretim materyalleri gibi detaylara göre değişkenlik gösterebilir.

Seçim yapılacağı esnada sadece fiyatların göz önünde bulundurulması asla yeterli bir kriter değildir. Fiyatları incelerken aynı zamanda ürünlerin kalitesi hakkında da detaylı bilgi almanız gerekebilir. Doğru ürünleri seçtiğiniz an konforlu ve güvenilir şekilde motosikletinizi tüm mevsim şartları atında keyiflice sürmeye başlayabilirsiniz.