Amerika Birleşik Devletleri’nin uzay programı çalışmalarını yürüten ve uzay konusunda araştırmalar yapan NASA’dan gezegen hareketlerini araştırmasını için gönderdiği uydu ASTERIA ile ilgili korkutan açıklamalar geldi.

TÜM BAĞLANITLAR KOPTU

2017 yılında NASA tarafından dünyanın yörüngesine bırakılan ve farklı gezegenlerin hareketlerini saptayan çok küçük boyutlarda olduğu için “minyatür uydu” olarak isimlendirilen ASTERİA ile bağlantının koptuğu açıklandı. NASA’nın yan kuruluşlarından ABD federal hükümeti tarafından desteklenen araştırma ve geliştirme şirketi Jet Propulsion Laboratory’nin açıklamasına göre minyatür uydu ASTERIA ile bağlantılar 5 Aralık’ta kopmuş.

ELDE EDİLEN BİLGİLER ÇOK DEĞERLİ

Boyutlarıyla oldukça küçük olan ASTERIA’nın evrak çantası kadar olduğu ve yörüngeden çıkıp gezegenleri tespit etmesiyle “gezegen avlayan” adını aldığı biliniyor. Yıldızların parlaklık seviyesiyle diğer gezegenlerin yeri ve biçimiyle ilgili bilgi sağlayan ASTERIA programının lideri Lorraine Fesq “ASTERIA projesi çok büyük atılımlar yaptı. Her ne kadar bağlantımız koptuğu için hayal kırıklığına uğrasak da elde edilen kazanımlar dolayısıyla çok heyecanlıyız” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi