Türkiye'de aile kullanıcıları da göz önüne alındığında 10 milyona yakın üyesi bulunan Netflix, önümüzdeki yılın ortalarında İstanbul ofisinin kapılarını açmayı planlıyor. Dijital medya platformunun Türkiye'ye ofis açacak olması sektöre hareket katarken birçok istihdam olanağını da beraberinde getirecek

Özellikle son 5 senede büyük gelişim kaydeden dizi ve film sektörü, dijital medya yayıncılarıyla birlikte farklı bir boyuta evrildi. Bilhassa Netflix'in Türkiye pazarına girmesiyle işlerin kalitesi de arttı. Sektörün önemli bir bölümünü karşılayan Netflix, bir süredir yayın lisansı konusunda anlaşma sağlayamayan RTÜK ile anlaşarak Türkiye'deki faaliyetlerine devam edeceğini açıklamıştı. Bugün yapılan açıklamada ise, Netflix'in İstanbul'da ofis açacağı söylendi. 2021 yılının ikinci periyodunda faaliyete geçecek ofisle birlikte sinema ve dizi sektöründe yaşanan istihdam sorunu da bir nebze azalmış olacak. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Netflix gibi global bir şirketin ülkemizde ofis açma kararını memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerini kullandı.

Rekabeti artıracak

Önümüzdeki yılın ikinci yarısında stanbul'da ofis açmayı planlayan Netflix, aldığı bu kararla rekabeti de artıracak. Özellikle BluTV ve PUHU TV'nin ardından Türkiye'de faaliyetlere başlayan Amazon Prime platformu da bu zorlu yarışta konum alacak. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de yayın hayatına başlayan Amazon Prime, kısa sürede çok sayıda üye kazanmış ve Netflix'i bu alanda zorlamıştı. Bilhassa RTÜK ile yaşanan yayın lisansı krizi sonrasında Amazon Prime şirketinin de ilerleyen günlerde Türkiye'de ofis açması bekleniyor.

Dizi ve film piyasanın yanı sıra komedi ve farklı formatlarla da müşterisinin karşısına çıkan dijital medya platformlarına son olarak ise Acun Ilıcalı'nın Exxen'i eklenmişti. Yakın bir zamanda yayın hayatına başlayacak Exxen için ilk anlaşılan isimler YouTube'de neredeyse her videosu trendlere düşen Hacan Can Kaya ve komedi programlarıyla bilinen Tolga Çevik olmuştu. 

Kaynak: https://www.sirketdedikodulari.com/medya/netflix-2021-yilinin-ikinci-yarisinda-turkiye-ofisini-faaliyete-h524.html