Gelişmiş video oyunlarda iyi bir oyun deneyimi elde etmek için, harika özelliklere sahip bir oyun bilgisayarı kullanmak şart. Bu nedenle oyun bilgisayarı satın alma sürecinde, dikkat edilmesi gereken birçok konu var. Video oyunların teknik gereksinimleri her geçen gün artarken, oyunlarda en iyi sonucu almak için, tüm yönlerden eksiksiz bir oyun bilgisayarına sahip olmak avantajlı. Oyunların takılmaması, akıcı bir şekilde ilerlemesi ve grafik kalitesinin yüksek olması ilk sıralarda geliyor. Peki oyun bilgisayarı alırken, hangi konulara dikkat edilmeli?

Sistem Gereksinimleri Uygun mu?

Bir oyun bilgisayarı satın alırken dikkat edilecek ilk konu sistem gereksinimlerine uygun bir teknik yapının olup olmaması. Bilgisayarlarda işlemci seçeneği bu anlamda kritik. Intel Core işlemcilerde, oyun bilgisayarları içinde i3 işlemcili bilgisayarların yanı sıra, i5 ve i7 işlemcili modeller de kullanılıyor. Ancak işlemci seçiminde, nesil de önemli bir detay. İşlemci seviyesi dışında, bilgisayarlarda RAM seviyesi de önemli. 4 GB DDR4 RAM seviyesi bazı oyunlar için yeterli olurken, gelişmiş oyunlarda 32 GB ve 64 GB RAM önemli olabilir. Ekran kartı, HDD kapasitesi, SDD seçeneği ve monitör yapısı da oyun bilgisayarlarında önemli konulardan.

Monitör Kaç İnç Olmalı?

Oyun bilgisayarlarında, iyi bir deneyim yaşamak adına monitör en önemli yapılar içinde yer alıyor. Monitörün ideal inç seviyesine sahip olması, oyun esnasında harika bir deneyim sunabilir. Oyun bilgisayarı monitörlerinde, 18.5 inç ekranlar çok tercih edilirken, 23.5 inç ve 25.6 inç ekranlar da kullanılıyor. Ekranın curved olması bazı oyuncular için avantajlı. Bununla birlikte, sanal gerçeklik artık birçok oyun içinde önemli bir konumda. Bu nedenle oyun bilgisayarlarında VR desteğinin olup olmaması da kontrol edilmeli.

Hangi oyun bilgisayarı satın alınmalı kararsızlığı yaşayanlar için, fiyat ve performans en önemli birim. Bu nedenle, oyun bilgisayarlarında fiyat performans seviyesi yüksek markalar tercih edilmeli. Türkiye’de son dönemde en çok tercih edilen oyun bilgisayarı markaları içinde Turbox ve Dragos yer alıyor. Atom Bilişim güvencesi ile ürünleri satın alınabilen bu bilgisayarlar, gelişmiş işlemcileri, harika grafik kalitesi ve uzun yıllar boyu kullanılabilecek sağlamlığı ile ön plana çıkıyor. İndirimli oyun bilgisayarlarını, Atom Bilişim online satış sitesinde keşfedebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi