Personel ve işe giriş çıkış kontrolünde, Polis ve Emniyet sistemlerinde, Pasaport ve ehliyet kayıtlarında, Hastanelerde, Turnike ile geçiş sistemlerinde, Bankalarda ve ATM’lerde, Kamu kurum ve kuruluşlarında, Eğitim kurumlarında, güvenliğin yüksek olduğu alanlarda, mobil cihaz ve cep telefonlarımızda, sıkça kullanılmaktadır.

Parmak İzi Okuyucu Bağlantıları Nelerdir?

Parmak izi okuyucu cihazlar TCP/IP bağlantısı ile DHCP ile ya da elle ip verilerek ağa dâhil edilebilir. Kurulan bağlantı ile cihazın hafızasında bulunan giriş çıkış verileri kullanıcı kayıt bilgileri kart numaraları şifreler programa işlenebilir diğer cihazlara aktarılabilir ya da cihazın başına geçmeden personel kaydı yapılabilir. Ayrıca parmak izi cihazında bulunan USB slotu ile de data ve veri aktarımı yapılabileceği gibi USB üzerinde cihazların firmware güncellemediğini yükseltme seçeneği de mevcuttur. Cihazı firmware güncelleme ile cloud versiyona çevirebilir ve web pdks sistemine uyumlu hale getirebilirsiniz. Bu sistem ile programı artık bir bilgisayara yada kurulum yapmaya ihtiyaç olmadan telefonunuzdan bile kullanabilirsiniz.

Cihazın wiegand özelliği sayesinde harici kart okuyucu bağlanarak ikinci bir kart okutma sistemi dahil edilebilir düşük bir maliyet ile cihazı 2 adet kart okuyucuya çevirebilirsiniz. Cihazın üzerinde bulunan açık kontak ve kapalı kontak özellikleri ile kapı, turnike, bariyer asansör gibi cihazları çalıştırıp geçişi tamamlamaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca cihazın üzerinde bulunan zil ve kampana çıkışlarını kullanarak cihazın üzerinden saatleri ayarlayarak mola başlangıç ve bitiş saatlerinde personelin molasının hatırlatır. Cihazların 100.000 ila 200.000 arası geçiş kayıt kapasitesi mevcuttur.

Parmak İzi Okuyucu sistemindeki geçiş bilgileri ne işe yarar?

Sisteme uyumlu programlar ile Personel devam takip, Geçiş Kontrol, Yemekhane gibi yazılımlarda raporlama yapılabilir. Personel Devam takip programında kişinin giriş-çıkış saatini, fazla mesaisini ve devamsızlığını cihazdan alacağınız giriş çıkış bilgileri ile raporlama yapmanızı sağlayacaktır. Yemekhane ve Access yazılımı ile parmak izi okuyucu cihaz turnikeye bağlanarak geçişleri kontrol eder veya sınırlar.

Şifreli kapı kilidi günümüzde en yaygın olarak kullanılan güvenlik sistemleridir. Hastanelerde, okullarda, otellerde ve çeşitli firmaların kullandığı, izni olmayan kişilerin girişlerini engellemek için kullanılan kapı kilitleridir. Firmalarımızda veya evlerimizde, misafirlerimizin veya istemediğimiz kimselerin, özel alanlarımıza ulaşmasını engellemek maksadıyla kullanılan otomatik elektronik kapı sistemleridir.

Şifreli kapı kilidi sistemler üzerinde de kullanılmaktadır. Parmak izli kapı kilidi Access sistemleri, üye takip sistemleri, personel takip sistemleri, tuvalet takip sistemleri, yemekhane takip sistemleri vb. personel takip amaçlı sistemlerdir. Kullanılan bu sistemler içerisinde yetkililerin taleplerine göre gruplamalar yapılabilir ve grup haricindeki kişilerin geçişleri engellenebilir. İstenirse de kişilere kısıtlama yapılabilir. Yetkisiz denemeler kontrol edilebilir.

Şifreli kapı kilidi online ve standalone diye tabir ettiğimiz bu cihazlara bağlanarak kontrol altına alınabilir. Bu sayede istenirse cihazlar kullanarak kimler ne zaman bu Şifreli kapı kilidini kullanarak giriş ve çıkış yaptığını görebiliriz. Standalone terminaller diye tabir ettiğimiz cihazlarda kayıtlı bulunan yüz, damar, avuç içi, kart, şifre veya parmak izi ile geçiş yapılabilir. Cihazların kişi kaydı ve giriş çıkış logları için yeterli hafızaları olduğundan geçişleri tcp-ip üzerinden online, offline veya usb bellek takarak cihazdan alınabilir. Program mevcut ise takibi yapılabilir.

Şifreli kapı kilidi çeşit kapılara pimapen, alüminyum, cam, demir ve tahta kapılara montajları yapılarak kullanımları mümkündür. Kullanım amaçlarına göre çeşitlilik arz etmektedir. Personellerden yöneticilere kadar programlarda verilen yetki ve kısıtlara göre kişilerin geçişlerini, kendi bağlı olduğu gruplara veya personeller özel tanımlanmış yetkilerle birlikte kullanımlarına olanak sağlamaktadır. Şifreli kapı kilidi bağlı olduğu cihazlarda bulunan yetkilerine göre veya kullanılan programda kişilerin bağlı olduğu grup yetkilerine göre Şifreli kapı kilidinden geçiş için izni veya kısıtlama yetkileri verilir.

Bir örnek ile açıklayacak olursak: Bir şirketimizde personeller ve yöneticilerin kullanacağı alanlar birbirlerinden Elektronik kapı sistemleriyle birlikte ayrılmış olsun. Bu kilit sistemlerinin kayıtları paneller yardımıyla programa yapılıyor. Programı yönetecek olan yetkilinin vermiş olduğu gruplamalara göre yani; “Personel grubundan ustalar hariç kimse yönetim tarafına geçiş yapamasın.” Diyerek programdaki grubunu oluşturabilir. Diğer bir grup için yönetici tarafında da “Üretim sorumlusu, insan kaynakları, depo ve sevkiyat departmanlarında çalışanlar haricindeki gruplardan herhangi bir grup üretim tarafına geçiş yapmasın” diye oluşturduğumuz gruplarda sistem devreye alındığında yetkili ve yetkisiz geçiş işlemlerinin hepsi sistemlerde görünecektir. Yetkisi olanlar bölümlerine ulaşacak diğerleri ise yetkileri olmadığı için geçişleri engellenecektir. Bu işlemlerin raporları programlı sistemlerde rahatlıkla görülebilecektir.

Tüm ürünler ile ilgili daha detaylı bilgi için perkotek.com web sayfasını ziyaret edebilir yahut 0850 811 80 00 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.