2010 yılında ilk tohumları atılan Peak Games 10 yıllık süreç içerisinde gerçekleştirdiği başarılı girişiminin ardından ABD’li oyun şirketi Zynga’ya rekor fiyata satılmıştı. Bundan bir ay önce yapılan satış işleminin ardından Peak Games’in çalışanlarına 100 milyon dolara yakın bir ücreti dağıttığı ileri sürüldü.

En eskisinden en yenisine kadar

Türk girişimci Sidar Şahin’in 2010 yılında hayata geçirerek büyük bir başarıya ulaştırdığı oyun şirketi Peak Games’in ABD’li şirket Zynga’ya satılması Türkiye’nin gündemi olmuştu. Anlaşmanın resmi olarak da duyurulmasının ardından birçok siyasetçi ve iş insanı Şahin’i arayarak tebrik etmişti. Son yılların en büyük girişimlerinden biri olan Peak Games’in 1.8 milyar dolar gibi astronomik bir rakama satılmasının ardından şirket çalışanlarının da bu pastadan pay aldığı öne sürüldü. İddialara göre, şirketin en eskisinden en yenisine kadar belli kriterlere dayanarak çalışanlarına 83 milyon dolar dağıttığı öğrenildi.

İlk örneği Nevzat Aydın

ABD’de tahsilini yaparken hayallerinin peşinden koşarak Türkiye’ye geri dönen ve yemeksepeti.com şirketini kuran Nevzat Aydın da şirketin Alman Delivery Hero’ya satışının ardından çalışanlarına önemli bir miktarını dağıtmıştı. Sidar Şahin’in de Nevzat Aydın’ın izinden gittiği iddia edildi

Kaynak: https://www.sirketdedikodulari.com/teknoloji/peak-games-in-83-milyon-dolari-calisanlarina-dagittigi-h125.html