PlayStation 5, bu aralar sık sık gündemde yer alıyor. Kısa süre önce yıl sonunda koronavirüs durumlarına rağmen çıkacağı aktarılan konsol, daha önce ise yüksek donanım maliyeti nedeniyle 499 dolar ila 549 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip olacak haberleriyle ses getirmişti. Şimdi ise konsol için Unreal Engine 5 oyun motorunun Playstation 5’te çalışan demosu yayımladı. 

Direkt olarak yukarıda izleyebileceğiniz video, konsoldan gelen -demo olmasına rağmen- ilk oynayış içeriği konumunda yer alıyor ve genel olarak etkileyici görünüyor. Yeni nesile geçişi hissettiren bir içerikle karşımıza çıkan Unreal Engine 5, tahmin edebileceğiniz üzere PS5 için önümüzdeki yıl çıkacak birçok oyunda aktif olarak kullanılacak. Bu oyunların hemen hepsinin 4K 60 FPS çalışması bekleniyor ve bu her oyunda görsel seviye gerçekten nefes kesici olacak izlenimi oluşturuyor. 

PlayStation 5 için teknik detaylar şöyle 

Yeni nesil konsol gücünü AMD’nin 3. jenerasyon Zen mimarisi üzerine kurulacak sekiz çekirdekli bir işlemciden alıyor. Grafik tarafında AMD imzalı Radeon Navi ailesini kullanan PS5, 4K oyunculuğu standart hale getiriyor, 8K seviyesine çıkış yapabiliyor. Işık efektlerine çağ atlatacak Ray tracing desteği dikkat çeken detayları arasında yer alıyor. Bu arada PlayStation 5 tarafıda ses konusunda yeni özel altyapılar üstüne kuruluyor. Yani yeni nesilde görsellik kadar işitsel deneyim de çağ atlıyor. 

Kaynak: https://www.log.com.tr/playstation-5-oyunlari-nasil-gorunecek-iste-ilk-gosterim-video/

Editör: Haber Merkezi