İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Neşe Kök, geçirdiği kalp krizi sonucu 52 yaşında hayatını kaybetti.

Kök için 30 Mayıs Pazartesi günü saat 11.30’da İTÜ Maslak Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi MOBGAM binasında bir tören düzenlenecek. 

Cenazesi İTÜ Cami’nde kılınacak öğle namazının ardından Kilyos Mezarlığı’na defnedilecek.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Neşe Kök hocamızın vefat haberini aldım. Böylesine değerli bir çalışma arkadaşını ve bilim insanını kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Fatma Hocamıza Allah'tan rahmet, sevenlerine ve İTÜ Ailemize başsağlığı dilerim.” dedi.

PROF. DR. FATMA NEŞE KÖK KİMDİR?

Galatasaray Lisesi mezunu olan Kök, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini ODTÜ’de tamamladıktan sonra aynı üniversitede Biyoteknoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Almanya’da Max Planck Institute for Biochemistry’de doktora sonrası araştırmalarda bulundu. 

2005 yılında göreve başladığı İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde doçent ve profesörlük ünvanlarını aldı ve Bölüm Başkanlığı yaptı. 

Dr. Orhan Öcalgiray Moleküler Biyoloji- Biyoteknoloji ve Genetik Araştırmalar Merkezi Müdürü ve Sağlık ve Mühendislik Bilimleri İnsan Araştırmaları Etik Kurulu Başkanlığı da yapan Kök’ün, ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış çok sayıda yayınının yanı sıra, kendisine yapılmış yüzlerce akademik atıf da bulunuyor. 

Prof. Dr. Neşe Kök’ün uzmanlık alanları arasında Biyomoleküllerin ve biyoaktif ajanların immobilizasyonu, Biyoaktif moleküllerin enkapsülasyonu ve kontrollü salımı, yapay lipid zarlar gibi konular bulunuyordu. Kök ayrıca başta rock olmak üzere çok iyi bir müziksever, doğa tutkunu ve dünya gezgini olarak biliniyordu.

Editör: Haber Merkezi