Tasarımı hazırlanan elektrikli yerli araç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde yapacağı test sürüşüyle kamuoyu ile paylaşılacak

Türkiye'nin yıllardır beklediği elektrikli yerli araçta sona gelind. Prototipi tamamlanan araç, gelecek günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tüm Türkiye ve Dünya'ya tanıtılacak.

5 BABAYİĞİT SIRTLADI

2011'den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017’de Erdoğan öncülüğünde hızlandı. 2017’de Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding’le imzalandı.

Projedeki ‘5 babayiğit’in yanı sıra TOBB da şirkete ortak oldu. Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19’ar, TOBB yüzde 5 payla yer aldı. TOGG CEO’luğuna Haziran 2018’de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze’deki Bilişim Vadisi’ne taşındı. TOGG, yerli aracın prototipini önümüzdeki günlerde tanıtacak.

2022'DE PİYASADA OLMASI HEDEFLENİYOR

Elektrikli, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu’na ait, C segmentinde yüzde 100 elektrikli bir SUV olan aracın ön gösterimi, gerçek boyutlarında ve çalışan bir araçtan yapılmış olacak.

Aracın 2022’de piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Söz konusu modelin belirlenmesinde, vatandaşlarla yapılan anket de etkili oldu. 2030’a kadar model sayısının 5’e ulaşması öngörülüyor.