Sanal sunucu bir fiziksel sunucu üzerine kurulan sanallaştırma yazılımları ile birden fazla ve farklı işletim sistemlerine sahip sunucudur. Sanal sunucular ile fiziksel bir sunucuda gerçekleştirmek istediğiniz her işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Sanal Sunucu Nedir?

Sanal sunucular kaynak olarak fiziksel sunucunun donanımlarından beslenerek çalışmaktadır ve birbirlerinin kaynak kullanımlarını etkilemezler. Sanallaştırma sisteminin iki farklı yolu vardır. Birincisi sanallaştırma uygulaması kullanarak uygulama içinde çalışan ve kaynaklarını fiziksel makinadan sağlayan yapılardır. Bu sistem genellikle ev veya ofis bilgisayarlarında güvenlik veya proje amaçlı kullanım içindir. İkinci yolsa Hypervisor olarak adlandırılan ve işletim sistemlerinden bağımsız olarak sanallaştırma işletim sistemi olarak adlandırılan yazılımlar sayesinde gerçekleştirilen yöntemdir. Sanallaştırma işletim sistemlerinde en çok kullanılan yazılımlara Vmware Vcenter, HyperV örnek olarak verilebilir. Control A.Ş. fiziksel sunucularında Vmware işletim sistemi kullanarak müşterilerine ihtiyaç duydukları sanal sunucuları sağlamaktadır. Sanal sunucular Linux tabanlı veya Windows tabanlı işletim sistemleri ile uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir.

Sanal Sunucu Ne İşe Yarar?

Sanal sunucu fiziksel sunucu üzerinde sanallaştırma teknolojisi ile uyumlu işletim sistemleri içerisinde çalışan sunuculardır. İstenilen işletim sistemleri kurulabilmektedir. Linux tabanlı işletim sistemlerinde Centos 7, Centos 8, Ubuntu vb. sistemler, Windows işletim sistemlerinde Win 10, Server 2012, Server 2019 gibi sistemler kullanılabilmektedir. Bu sanal sunucular üzerinden uygulamalarınızı, yazılımlarınızı, programlarınızı çalıştırabilirsiniz. Control Teknolojinin ücretsiz olarak sunduğu Plesk kontrol paneli yardımıyla websitelerinizi yayına verebilirsiniz. Linux işletim sistemlerinde Php tabanlı uygulamalarınızı ve sitelerinizi, Windows işletim sistemlerinde ise Asp tabanlı sitelerinizi ve uygulamalarınız çalıştırabilirsiniz. Control Teknolojinin sunmuş olduğu sanal sunuculardaki ek özellikleri şunlardır: Centos ve Php desteği, Windows ve Asp desteği, Ücretsiz SSL, Ücretsiz e-posta hizmeti, Ücretsiz Plesk kontrol paneli, Otomatik tek tıkla kurulabilen içerik yönetim sistemleri, Ücretsiz sunucu taşıma seçeneği, Limitsiz trafik, Ddos/Botnet ataklarına karşı koruma, Ücretsiz formatlama seçeneği ve 7/24 teknik destek. Wmware işletim sistemine sahip ana makinalarda farklı işletim sistemleri ile çalışabilen sanal sunucular oluşturabilmektedir.

Hizmet alımı gerçekleştirirken üzerinde durulması gereken en önemli konu güvendir. Sanal sunucu kiralama hizmeti sunan şirketler araştırılarak sektördeki tecrübesine dikkat edilmelidir. Sanal sunucu için istediğiniz kaynakları önceden belirlemeli ve bu sunucunun bağlı bulunduğu ana(fiziksel) makinanın kaynak değerleri iyi araştırılmalıdır. Control Teknolojinin sunmuş olduğu sanal sunucu hizmeti 1Gbs internet portu üzerinde bulunmaktadır ve ortalama 500 MB. hat kapasitesine sahiptir. Sizlerde bu hizmetten faydalanmak istiyorsanız aşağıdaki adresi inceleyebilirsiniz.

“www.control.com.tr/sanal-sunucu”


 

Editör: Haber Merkezi