Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de Aselsan-Roketsan ve diğer savunma şirketleriyle birlikte temaslarda bulunan ve TRT Haber’e açıklamalarda bulunan   Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Hava savunma sistemlerimiz devreye giriyor, seri üretimleri başladı. Yerli hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve seri üretimlerinin başladığını açıkladı.

"2021’de bazı yabancı kaynaklı sistemlerin yerlileştiğini göreceğiz" diyen Demir insansız kara, deniz ve hava araçlarının yaygınlaşacağına dikkat çekti.

Savunma sanayi ürünlerine çok büyük bir ilgi oluştu

Demir, "Savunma sanayi ürünlerine çok büyük bir ilgi oluştu, oluşmaya da devam edecek. Harekat sırasında alınan dersler ile beraber daha güçlü olmak için iki ülke de hazır olmalı" dedi.

Azerbaycan ile ortaklık gündemde

Demir, Azerbaycan'ın sahada kabiliyet gösteren ve fark doğuran tüm Türk ürünleri ile ilgilendiğini söyledi:
"Harekat sırasında alınan dersler ile beraber daha güçlü olmak için iki ülke de hazır olmalı. Kardeşlerimizle muharebe sırasında olduğu gibi sonrasında da faaliyetlerimiz sürüyor. Azerbaycan ile tesis kurma, ortaklık oluşturma, teknoloji paylaşımı ve transferi gündemde. Dost ve kardeşlik ruhuyla hareket ediyoruz. Savunma sanayi teknolojilerini daha ileri safhalara taşımak istiyoruz." 

Editör: Haber Merkezi