Akıllı telefon teknolojisi gün geçtikçe daha kullanışlı olma yolunda yeniliklere imza atıyor. Akıllı telefon üreten şirketlerin başında gelen Apple, geçtiğimiz dönemlerde Iphone XS modeliyle ses getirmişti. Apple, bu telefonda diğer modellerine göre eSIM kullanarak kullanımda kolaylık sağlamayı düşünüyor.

BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR

Geçmişteki telefonlarda SIM kart’ın ayrı aparatının ayrı olması ve sorun yaşandığında telefona ait iğneyle takılıp çıkarılması kullanıcılar gözünde bir kusurdu. Yeni telefonla beraber eSIM teknolojisiyle telefona gömülü bir şekilde yerleştirilen kart fiziksel bir yapıda değil, bir çip görünümünde. Her operatörün henüz karşılayamadığı bir özellik olduğu için bu modelleri satın almadan önce hangi şirketlerin desteklediğini bilmeniz gerekiyor. Plastik kartlar gibi telefon değişikliğinde SIM kartı değişikliği yapmanıza gerek olmadan numara değiştirebildiğiniz ve iki hattı destekleyen bu çipler sayesinde operatörünüzü de sadece telefondan değiştirebileceksiniz.

HENÜZ HER ÜLKEDE DESTEKLENMİYOR

Mobil bir hesaba bağlanmayı da kolaylaştıran yeni eSIM istendiği takdirde eski fiziksel kartları da destekliyor. Şu anda sadece 10 ülkede bu hizmeti sunan operatörler bulunuyor fakat sağladığı operatörler ve kullanılan hatlar arası geçiş kolaylığı sayesinde birkaç yıla dünyanın her yerinde kullanılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi