Genç yazılımcı Tamer Sürücü, “Gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek, ondan geri kalmamak için mobil oyun üretimine ve bununla beraber elbette ki yazılıma daha çok ağırlık vermek gerekir.” Diyerek gençlere hedef gösterdi.

Tamer Sürücü, yazılımın ve yazılımcıların neden önemli olduğunu “İçinde yaşadığımız çağı teknoloji çağı olarak adlandırmak mümkündür. Çünkü hayatımızın her alanında kullandığımız aletler, teknolojinin bir ürünüdür. Cep telefonları, bilgisayarlar, tabletler, televizyonlar vs. teknoloji alanında atılan büyük adımların sonucunda ortaya çıkmıştır. Özellikle son zamanlarda yazılım alanı, bu kapsamda öne çıkmaktadır. Kullandığımız programların tümü yazılımcılar tarafından belirli bir süre zarfında tasarlanmıştır. Kolaylıkla kullandığımız programlar, uzun zahmetler sonucunda, titiz çalışmaların nihayetinde bize sunulmuştur.” şeklindeki sözleri ile açıkladı.

Tamer Sürücü, “Söz konusu programların büyük bir kısmı yurt dışındaki ülkelerde üretilmektedir. Ancak son birkaç on yıldır Türkiye’de de göz ardı edilemeyecek oranda yazılım ve aynı zamanda mobil oyun tasarlanmasına ağırlık verilmiştir.” şeklindeki ifadeleri ile de Türkiye’de yazılımın geldiği noktaya dikkat çekmektedir.

Bugün telefonlarımızda kullandığımız uygulamalar ve oynadığımız oyunlar, yazılımcıların çabaları ve emekleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Kendisinin de pek çok yüksek indirilmeye sahip mobil oyunu bulunan Tamer Sürücü, bu alana eğilmenin teknolojik açıdan ülkemizi daha da geliştireceğini öne sürmektedir.

15.05.1998 tarihinde Elazığ ilinde hayata merhaba diyen Tamer Sürücü, alanındaki gelişmelere hâkim bir mobil oyun programcısı ve yazılımcıdır. Yaptığı projelerle beraber pek çok insana ulaşan Sürücü, çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Ülkemizin yeni yeni eğilmeye başladığı yazılım sektörüne daha fazla önem vermesi gerektiğini savunan yazılımcı, deneyimlerini kendinden daha genç ve bu alana gönül vermiş kişilerle paylaşmaktadır.

Tamer Sürücü, “İyibir eğitimin ve güncel teknolojiyi takip etmenin getirisi olarak, milyonlara ulaşabilecek mobil oyunlar tasarlamak mümkündür. Bunun için teknik bilgi kadar, tutulacak oyunlar tasarlamak da önem arz etmektedir. Dolayısıyla bir mobil oyun programlamanın iki aşamalı bir süreçten geçtiğini söyleyebiliriz. Bu konuda en büyük iş genç yazılımcı kardeşlerimize düşmektedir. Bu alanda kendilerini ne kadar çok geliştirirlerse Türkiye’nin uluslararası platformlarda o kadar çok söz hakkı olacaktır.” Şeklindeki sözleri ile genç yazılımcılara ilham vermektedir. Geliştirmiş olduğu farklı türdeki oyunlara Google Play Store ve App Store gibi platformlardan erişebileceğiniz Sürücü, Türkiye’den daha çok mobil oyun programcısı çıkması için yoğun çaba sarf etmektedir.

Editör: Haber Merkezi