Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 'TCG Anadolu'yu SİHA gemisine çevirecek sabit kanatlı İHA'lar gelecek. TCG Anadolu'dan kalkan vurucu insansız hava araçlarını envantere katacağız' dedi.

"SİHA VE İHA'LARDA YOL HARİTAMIZ MEVCUT"

Bir televizyon kanalında konuşan Demir, İHA ve SİHA'larda yol haritalarının mevcut olduğunu belirterek, "Mini İHA'yı daha gelişmiş hale getirdik. Mikro diyebileceğimiz İHA'lara ve daha büyük İHA'lara ihtiyacımız var. Bunları geliştirmek için çalışıyoruz." diye konuştu.

"TCG ANADOLU, SİHA GEMİSİNE ÇEVRİLECEK"

TCG Anadolu'yu SİHA gemisine çevirecek sabit kanatlı İHA'ların geleceğini belirten Demir, "Gemilere iniş yapabilecek İHA konusunda çalışma var. TCG Anadolu gemisini bir İHA gemisine çevirmek istiyoruz. Bunun için TB2'yi geliştiriyoruz. Böylece denizlerde bir SİHA vurucu gücümüz olacak." dedi.

TCG ANADOLU'NUN ÖZELLİKLERİ

- Türk Deniz Kuvvetleri'nin amiral gemisi olarak nitelendirilenTCG ANADOLU 232 metre uzunluk, 32 metre genişliğe sahip.

- 58 metre yüksekliği bulunan Anadolu'nun bin 410 metrekare tank, konteyner gibi ağır araçlar için ağır yük garajı mevcut.

- Gemide ayrıca bin 165 metrekare gemi havuzu, bin 880 metrekare hafif yük garajı, 6 iniş alanı ile bir uçuş rampasına sahip 5 bin 440 metrekare uçuş güvertesi, 900 metrekare hangar yer alıyor.

- Anadolu, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri kapasitesine sahip

- Son yapılacak düzenlemeyle de çok sayıda İHA/SİHA/TİHA gemiye konuşlanabilecek.

Editör: Haber Merkezi