Akıllı telefonların yaygınlaşması iletişim ve haberleşme konusunda avantajlar sağlarken, bir yandan çeşitli engelleri de beraberinde getiriyor.

BATARYA PROBLEMİ SON BULUYOR

Akıllı telefonlar her geçen zamanda daha hızlı, daha efektif bir hale geliyor. Hem tasarım hem de sistemsel açıdan kullanıcıların aradığını bulması artık birçok anlamda çok kolay. Ancak hala daha batarya sorunu %100 çözülmüş değil. Akıllı telefonların batarya özelinde en iyi modelleri bile yoğun kullanımda bir günlük sürede pil sorunu yaşıyor. Hali hazırda kullanılan lityum iyon piller ise gelebileceği son noktada bile istekleri karşılayamıyor. Tüketicilerin en büyük talebi ise batarya ömrünü düşünmeden günlerce telefon kullanabilmek.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA DA KULLANILABİLİR

Monash Üniversitesi lityum iyon hammaddeli pil yerine lityum sülfür pil teknolojisi geliştirdi. Lityum sülfür pil teknolojisi sayesinde 5 günlük bir süreyle telefon kullanılabileceği öne sürüldü. Çevreye de duyarlı bir teknoloji olduğu belirtilen lityum sülfür’ün sadece telefonlarda değil elektrikli otomobillerde de kullanılabileceği söyleniyor.

Editör: Haber Merkezi