Geçtiğimiz aylarda otomobillerdeki ÖTV'nin artmasıyla beraber 0 kilometre araç almak zorlaşsa da, Türkiye'de 8 ay boyunca en çok satın alınan araçlar, Otomobil Distrübütörleri Derneği'nin araştırmasıyla açıklandı. 

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN ARAÇLAR DA VAR

Otomobil fiyatlarının ciddi derecede artması sonucu son zamanlarda araç satın alma oranları bir hayli düşmüştü. Fiyatların artması sonucu tüketiciler bu kez ikinci el araçlara yöneldi. Ancak 0 kilometre araçlar da otomobil alıcıları tarafından oldukça tercih edildi. 2019 yılının 8 ayını kapsayan araştırma sonucuna göre, bu yılın en çok satan otomobilleri belli oldu. Listede, Türkiye'de üretilen araçlar çoğunlukta yer alıyor.

FİAT İLK SIRADA

Fabrikası Bursa'da bulunan Fiat Egea Sedan, 25 bin 857 adet satışla bu yılın en çok tercih edilen aracı oldu. Fransız markası olan Renault Clio HB 13 bin 158 satışla ikinci sırada. Araç severler tarafından en çok tercih edilen üçüncü araba ise 13 bin 38 adet ile Renault Magane Sedan oldu. Üretim yeri Adapazarı olan, iki veya daha fazla farklı güç tipi kullanılan ve toplamda 11 bin 56 adet satılan Toyota Corolla Sedan dördüncü sırada. Listenin beşinci sırasında ise Honda'nın yeni görünüme sahip aracını satışa sunduğu Honda Civic Sedan yer alıyor. Toplamda 9 bin 101adet satılan araç, sürüş ve otonom sistemleri ile güncellendi. 6 bin 848 adet satılan ve listeye altıncı sıradan yerleşen Volkswagen Passat ise D sınıfının en çok tercih edilen modelleri arasında. Satış fiyatı 161 bin ile 247 bin TL arasında değişen Nissan Qashqai'de 8 ay içerisinde toplamda 5 bin 356 adet satıldı. Listenin son sırasında ise 5 bin 75 adet satışla Peugot 5008 bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi