Heyecanla beklenen Türkiye'nin otomobili TOGG'la ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Sabah'tan Mete Dirice'nin haberine göre; doğuştan elektrikli yerli otomobil TOGG için kritik olacak elektrikli araç şarj altyapısının bu yılın sonuna kadar hayata geçirileceğini duyuruldu. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ‘Ekonomi Reform Takvimi’ne göre elektrikli araçlar için şarj alt yapısının 31 Aralık 2021 tarihine kadar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yönetiminde hayata geçirileceği bildirildi.

Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda yaptığı yerli otomobil hamlesi dünyada elektrikli araçlar konusunda öncü bir girişim olarak dikkat 

Fosil yakıtın kullanımının dünyada ilerleyen yıllarda giderek düşmesi ve elektrikli araçların her alanda giderek yaygınlaşması bekleniyor. Bu konuda öncü ülkelerden olan ve geleceğe yatırım yapan Türkiye'de özellikle benzin istasyonlarının yıllar geçtikçe yerlerini elektrikli araç şarj istasyonlarına bırakması öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı "Ekonomi Reform Takvimi"ne göre eylem, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda gerçekleşecek.

Düzenleme için ilgili kurumlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Türk Standardları Enstitüsü olarak öne çıkarken, büyükşehir belediyelerinin toplu taşıma ve hizmet araçlarında elektrikli araçların kullanımının teşvik edileceği bildirildi.

Elektrikli otomobiller için gerekli altyapıların tamamlanmasının ardından, TOGG'un ilk araçlarının 2022 yılının son çeyreğinde seri üretimle banttan inmesi planlanıyor. Bununla beraber 2026 yılında araçların yerlilik oranının da yüzde 68 düzeyine yükselmesi amaçlanıyor.
 

Editör: Haber Merkezi