Twitter tarafından yeni yayınlanan bir iş ilanı ile birlikte üyelik sistemi ile ilgili beklentiler yeniden gündeme geldi. Kısa bir süre önce Twitter, yeni abonelik platformu için iş ilanı güncellemesi yaptı. Bununla birlikte de abonelik sistemi ile ilgili beklentiler yeniden gündeme gelmiş oldu. Ancak bu beklentiler sadece iş ilanı ile değil, daha önce CEO tarafından yapılan açıklamalarla da ilgili.

Hatırlatmak gerekirse kısa bir süre önce Twitter CEO’su Jack Dorsey, bu yılın sonunda kullanıcıların farklı yaklaşımları test etmeye başlayacağını ifade etmişti. Bununla birlikte yeni bir gelir modelinin reklam platformuyla birlikte tammalayıcı rol üstlenmesini istediklerini de ifade etmişti. Daha sonrasında açılan bu yeni iş ilanı da yeniden ücretli Twitter abonelik sistemi beklentilerini gündeme getirmiş oldu.

Elbette ki şu an için herhangi bir detay mevcut değil. Çeşitli beklentiler, reklamsız bir kullanım şekli için YouTube benzeri bir üyelik sisteminin oluşturulabileceği yönünde beliriyor. Platformun tamamıyla ücretli olarak kullanılmaya devam edilmesi çok da olası gibi görünmüyor. İlerleyen dönemlerde gelecek yeni bilgiler, daha fazla soru işaretini ortadan kaldıracaktır.