Alman Otomotiv Birliği tarafından kurulan ve halkın arabası anlamına gelen Volkswagen marka otomobilin yeni logosu tanıtıldı. 3 boyutlu ve daha açık mavi renk olan eski logonun yerine, 3 boyutlu olmayan ve daha koyu mavi renk kullanıldı. Bu yeni logo Volkswagen'in ID.3 adlı elektrikli otomobilinde ilk kez karşımıza çıkacak.

DAHA SADE GÖRÜNÜYOR

Volkswagen'in yeni logosu incelendiğinde ortada VW harflerinin çembere temas etmediği ve gümüş olan renginin beyaz olarak kullanıldığı görünüyor. İlerleyen yıllarda bu logonun yeni VW modellerinde aydınlatmalı bir şekilde yer alacağı belirtiliyor. Yeni logo hakkında yorum yapan birçok kişi logoda önemli bir değişiklik olmadığını sadece daha sade göründüğünü söylüyor. 

YENİ DÖNEM YENİ LOGO

Logonun bu şekilde dizayn edilmesinin sebebinin ise Volkswagen'in yeni dönemini sembolize ettiği ve firmadaki değişikleri bu yeni logo ile göstereceği işaret ediliyor. Logonun sade olma amacının ise gelecek futuristik tasarımlarda kullanacakları ışıklı logo için sade bir zemin hazırlamak. Bu yüzden net bir görüntü olabilmesi için 3 boyutlu zeminden vazgeçilip harflerin alt kısımla temasının kesildiği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi